Петър Мицин е едни от най-перспективните български плувци. Той се

...
Петър Мицин е едни от най-перспективните български плувци. Той се
Коментари Харесай

Петър Мицин: Преследвам три медала на Европейското първенство за юноши

Петър Мицин е едни от най-перспективните български плувци. Той се причисли към лагера на националния тим в Бургас при започване на седмицата и ще бъде измежду участниците на мощния Международен шампионат " Купата на кмета ", проведен от Българската федерация плувни спортове (БФПС), който ще се организира в " Парк Арена ОЗК ". Надпреварата стартира на следващия ден (19.05).
 Цанко Цанков ще първият българин, взел участие в един от най-трудните плувни маратони
Цанко Цанков ще първият българин, взел участие в един от най-трудните плувни маратони

Гмурка се във водите на Тихия океан

" Присъединих се малко по-късно към лагера на отбора, тъй като имах задължения към клубния си тим " Вихрен " Сандански. Взех присъединяване в два шампионата, а в този момент ще се стремя към мощни резултати, тъй като има условия за реализиране на такива в Бургас ", сподели Петър Мицин пред уеб страницата на БФПС.

В конкуренцията " Купата на кмета " Мицин ще взе участие за първи път в надпреварата на 800 м свободен жанр. " С треньора на националния тим Кристиян Минковски взехме решение да се опитвам и на по-дългата отдалеченост. Не съм се подготвял доста за тази дисциплинираност, само че се надявам да се доближа оптимално до норматив за Летните олимпийски игри в Париж ", съобщи националният рекордьор на 200 и 400 м свободен жанр.

Мицин се приготвя и за идното Европейско състезание за юноши и девойки, което ще се организира при започване на месец юли в сръбската столица Белград.

" Работя за това да бъда във връхова форма на шампионата. Уверен съм, че мога да бъда измежду медалистите и на трите дисциплини, в които ще вземам участие. Мисля, че съм измежду любимците на 400 м свободен жанр, само че сигурно ще нападам оценките и на 200 м свободен жанр и 200 м бътерфлай. Имам най-хубавите времена в Европа за юноши и възможностите да се кача на почетната стълбичка са големи ", безапелационен беше Петър Мицин.

В идващите надпревари, в които той ще вземе присъединяване, ще се опита да покрие и норматив за Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година

" Напълно в моите благоприятни условия е да покрия норматив за Игрите на 200 и 400 м свободен жанр. В момента съм на 2 секунди от задачата. Може би ще ми бъде малко по-лесно на по-дългата отдалеченост, тъй като с изключение на от плуване мога да смъква от времето си и при обръщанията, което прави задачата по-възможна за реализиране. Мечтата ми е да плавам в Париж следващата година и да покажа най-хубавото от себе си измежду най-хубавите плувци на планетата ", сподели Мицин.
 Дресел се завърна в басейна
Дресел се завърна в басейна

Седемкратният олимпийски първенец по плуване още веднъж е на линия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР