Петър Маринешки, подсъдим за тежката катастрофа с двама загинали край

...
Петър Маринешки, подсъдим за тежката катастрофа с двама загинали край
Коментари Харесай

Петър Маринашки с присъда, отива в затвора!

Петър Маринешки, обвиняем за тежката злополука с двама починали край Кадиево, получи своята присъда - 5 години отнемане от независимост, при първичен общ режим. Забранява му се и 8 години да кара. Младежът бе приет за отговорен за трагичния случай станал през ноември 2020 година, в който починаха двамата му другари Тодор и Виктор.

Припомняме, че Петър Маринешки бе притеглен за това, че при ръководство на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибел на 16 и 17 годишни момчета, както и междинна телесна щета на друго 16-годишно момче, довела до трайно усложнение на придвижванията на дясната му ръка, като действието е осъществено след приложимост на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила гибел на повече от едно лице и междинна телесна щета на едно лице.

„ Съболезнования на околните на моите другари. Викторчо и Тошко не бяха единствено мои другари, а мои братя”, сподели през днешния ден Маринашки по време на делото. Той даде цялостни пояснения по случая. Разпитани бяха още трима очевидци, извършени бяха и две очни ставки. Така бе комплициран завършек на процесът от фактическа и правна страна и се пристъпи към финални речи.

По време на пледоариите, прокурор Анелия Трифонова изиска дейно наказване по отношение на Маринашки. Тя настоя за 6 години затвор, като уточни, че е налице баланс на смекчаващите и отекчаващите виновността условия. Тя уточни, че се касае за младеж, който работи и учи в университет. Посочени бяха още обстоятелствата, че Петър признава виновността си и съжалява, както и това, че е помагал на приятелите си след случая.

За оптималната присъда планувана в Наказателния кодекс настояха юристите, представляващи околните на починалите Тодор и Виктор. Те бяха безапелационни, че ще се борят до дъно за ефикасна присъда.

Не на такова мнение обаче бе юрист Йордан Давчев, който съставлява подсъдимия Маринашки. Той още веднъж уточни, че налице са многочислени смекчаващи виновността условия. Защитата, а и самият Маринашки желаеха условно наказване.

В последна сметка обаче магистратите взеха своето решение. Те наказаха Петър Маринашки с ефикасна присъда от 5 години при първичен общ режим и 8 години лищаване от правоуправление.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР