Петър Маринашки, управлявал БМВ-то ковчег, което се заби в дърво

...
Петър Маринашки, управлявал БМВ-то ковчег, което се заби в дърво
Коментари Харесай

Свидетел за Маринашки: Фен е на тревата и дрифта, често е не...

Петър Маринашки, управлявал БМВ-то ковчег, което се заби в дърво до Кадиево, е почитател на дрифта и постоянно пуши трева. Това сподели на разпит в правосъдната зала очевидецът Иван Домусчиев, непосредствен другар на починалия юноша Тошко Бараков.

" С Маринашки съм на " Здравей-здрасти ", другите не ги познавам, Тодор ми беше доста добър другар. Към 15 часа мина в деня на злополуката мина през мен. Каза, че отива към Маринашки. Щели да вървят до Пловдив. След час ми се обадиха и разбрах, че е станала злополуката. Разбрах, че Петър е карал. Чух, че карал бързо и по този начин станал случая ", уточни Домусчиев.

Той описа, че един път се возил при Маринашки. " Миналата година беше, няколко месеца преди злополуката. Ходихме на бар - аз, някогашната ми другарка, Тошко и Петър. Пихме шотове всички, изпихмемдве табло. Маринашки караше извънредно и на отиване, и на връщане ", уточни очевидецът. Домусчиев описа, че когато схванал за злополуката, почнал да звъни телефони. Позвънил и на Петър Маринашки. " Един другар ми се обади и ми сподели, че Тошко Бараков е на земята. Тръгнахме с кола към мястото, само че пътя беше отбит от полицията. От служителите на реда разбрах, че Тошко е умрял на място, а Виктор е в тежко положение ", сподели очевидецът Домусчиев.

След погребението приятелите на починалия юноша се събрали у момиче, с цел да почетат паметта му. Там всички коментирали по какъв начин Маринашки карал бързо, над допустимите правила по закон, с над 100 км/ч.

" Знам за предходно ПТП на Петър, в което преднамерено не натиснал спирачките, защото колата поднесла. Преди злополуката, към месец някъде, съм го виждал да пуши някаква субстанция. Някак си му влияше, ставаше несъответстващ. Мисля, че пушеше трева. С Георги Недялков дружно си пушеха. Тогава приказвах с бащата на Георги, че момчето му става подвластно ", уточни Домусчиев.

Той сподели още, че Маринашки бил доста разпален по дрифта. " В телефона на Тошко съм виждал клипчета по какъв начин Маринашки дрифти с колата си на място до Стамболийски, където няма полиция. Става въпрос за някъде към 4 месеца преди злополуката. Чувал съм, че постоянно вървят там ", изясни очевидецът.

Домусчиев уточни, че на 15 ноември, единствено четири дни след зверското меле със починали до Кадиево, видял Маринашки да кара фамилния мерцедес в Стамболийски. " С мен беше Тодор Бараков, бащата на Тошко ", посочи той.

Около 10 очевидци ще разпитат през днешния ден магистратите от Окръжния съд. В самото начало на очна ставка бяха подложени двамата първи братовчеди - Константин Калапатиров и Йордан Велчев. Твърденията им за гонка, състояла се няколко месеца преди нещастието, бяха безусловно разнопосочни. Калапатиров уточни, че се возил до Маринашки. На светофар преди Централна гара отляво на колата спряла друга. Маринашки свалил прозореца и си уговорил гонка, която се осъществила откакто светофара светнал зелено. Велчев пък уточни, че другата кола спряла отдясно и самият Калапатиров, неговият първи братовчед, уговорил гонка, само че тя не се осъществила.

Разпитите не престават. В началото на правосъдното съвещание стана ясно, че двама от очевидците са в чужбина и могат да се върнат едвам по Коледа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР