Петър Маринашки, който уби в меле две момчета от Стамболийски

...
Петър Маринашки, който уби в меле две момчета от Стамболийски
Коментари Харесай

МВР предупреждава Петър Маринашки за гонки повече от 2 години след мелето с две жертви

Петър Маринашки, който умъртви в меле две момчета от Стамболийски преди близо две години, има публикуван сигнален протокол от Министерство на вътрешните работи за образуване на гонки. Документът е формиран на 4 април тази година, макар че на първа инстанция Маринашки е с присъда 5 години затвор и лишаване на брошура за период от 8 години. Присъдата обаче не е влезнала в действие, защото се апелира пред Апелативния съд.
Прочетете още
" Безобразията на Петър Маринашки бяха глобени от КАТ, като му беше връчен сигнален протокол по Закона за Министерство на вътрешните работи. Гонките и рисковото му шофиране се оказаха черен предвестител на гибелта на Тошко и Виктор! Трагичното е и за тези, които са знаели за " геройствата " на Петър по пътищата и " комфортно " са си мълчали и са го прикривали! Добрите му " другари " и родителите на някои от тях, които безогледно и безочливо лъгаха, че даже не са чували за гонки и рисково шофиране на Петър Маринашки! Заверите със злото в никакъв случай не остават неизплатени! Вселенската Справедливост е безпогрешна! При нея, всеки заплаща това, което дължи-нито повече, нито по-малко! Аз държа и на правосъдната правдивост и по тази причина не преставам битката с лъжците, с които прокуратурата занапред ще се занимава! ", написа бащата на една от жертвите в злополуката - Йордан Бараков.

От предупредителния протокол излиза наяве, че Маринашки се е подписал, че няма да взе участие или да провежда гонки по пътищата и че с държанието си няма да основава рискове в придвижването по пътищата и да излага на риск живота и здравето на близките. Странно е обаче, че човек против който се води развой за гибелта на двама души след шофиране при приложимост на дрога, изобщо се движи по пътищата.

Припомняме, че Петър Маринешки е обвинен за това, че при ръководство на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибел на 16 и 17-годишните момчета Тодор Бараков и Виктор Василев, както и междинна телесна щета на друго 16-годишно момче, довела до трайно усложнение на придвижванията на дясната му ръка, като действието е осъществено след приложимост на наркотично вещество – марихуана. Трагедията стана през октомври 2020 година.

На 7 юли тази година трябваше делото против Маринашки да продължи пред Апелативния съд, само че бе отсрочено за септември. Причината е, че юристът му Йордан Давчев не се яви в съда. Окръжен съд наказа Давчев с 5 години затвор при първичен общ режим и административна глоба – лишаване на книжката за 8 години. Той обаче апелира наложеното му наказване, а околните на починалите също недоволни от присъдата, подадоха митинг на по-горната инстанция.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР