Петър Колев бил хванат, след като причинил тежко ПТП в

...
Петър Колев бил хванат, след като причинил тежко ПТП в
Коментари Харесай

Задържаният в столичния квартал „Люлин“ влиза в затвора още днес

Петър Колев бил заловен, откакто предизвикал тежко ПТП в „ Борово “
Петър Колев, който през вчерашния ден се барикадира в столичния квартал „ Люлин “ е имал три остарели присъди, разгласи на брифинг прокурор Невена Зартова.

Едната е от от 14 април 2020 година за осъществени от него 2 закононарушения - закана за ликвидиране и безчинство. Към тези две обвиняването е добавило и още една – от 2015 година – за владеене на кокаин.

Към момента той е наказан да излежава 3 години и 6 месеца.

След като са постъпили материалите, прокуратурата е подхванала незабавни дейности по определяне местонахождението на обвинения, защото той не е открит на известните адреси, на 3 юни 2020 година той е разгласен за общодържавно търсене.

На 16 февруари 2020 година е издадена европейска заповед за арест. Той е разгласен за интернационално търсене с шенгенски идентификационен номер и по канала на интернационалната организация Интерпол.

Наложена му е била мярка да не напуща страната.

45-годишният мъж  е бил арестуван, откакто на 23 април тази година в „ Люлин “ той не е подал мигач след излизане от тунела и не се подчинил на полицейското предписание да спре.

После служителите на реда губят следите му, само че малко по-късно на 112 се получва сигнал за ПТП със същата кола в кв. „ Борово “.

Тогава Петър Колев е блъснал такси, в което опитвал да се качи пешеходец. Пострадалият е в болница, като има огромна възможност крайници му да бъде ампутиран, изясни Зартова.

Задържан е бил за разпит притежателят на автомобила, който разказал, че на въпросната дата колата е била ръководена от неговия чичо – точно Петър Колев. Адресът на обвиненият е била открит и по този начин се е стигнало до полицейската акция.

Тъй като постъпи информация, че лицето е въоръжено и рисково се наложи потреблението на специалания отряд за битка с тероризма.

След 2 часа Колев се е предал.

Лицето не е било намерено до момента, защото е живяло на разлини места чартърен като жилищата са наемани от майка му, която е плащала и сметките.

След ПТП-то обявиняемият в този момент е с нови 3 обвинявания - причиняване на злополука с потърпевшо лице, несъблюдение на полицейско предписание и държане на огнестрелно оръжие без позволение – 2 револвера „ Глок “. Колев неотложно ще бъде наведен в пандиза още през днешния ден, с цел да си излежи присъдата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР