Петър К. се занимавал с изкупуването на вземания от абонати

...
Петър К. се занимавал с изкупуването на вземания от абонати
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа обвиняем за измама на абонати на енергодоставчик

Петър К. се занимавал с изкупуването на вземания от клиенти на енергодружеството. Те произтичали от осъществени корекции от страна на " Енерго Про продажби " АД на сметките на клиенти, платили суми за непотребена поправена електрическа енергия. Обвиняемият издирвал тези клиенти, представял се за юрист пред тях, въпреки че в никакъв случай не е бил вписван в адвокатска гилдия.

Обещавал им, че ще води каузи против енергодружеството. За задачата желал да бъде акредитиран да ги води. След като се снабдявал с пълномощните, Петър К. продавал вземанията на клиентите на свързани с него търговски сдружения, едно от които било благосъстоятелност на неговия брат.

Веднага по-късно двете търговски сдружения завеждали каузи против " Енерго Про продажби " АД. След продобиване на правосъдните каузи, енергодружеството заплащало непринудено всички дължими суми по банковите сметки на двете търговски сдружения. Те обаче не изплащали сумите на клиентите, макар клаузите в договорите за прекачване на вземанията.

Районната прокуратура във Варна ще внесе искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на упрекнатото в машинация лице.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР