Петър Жеков безспорно е една от най-големите легенди не само

...
Петър Жеков безспорно е една от най-големите легенди не само
Коментари Харесай

Легендарният Петър Жеков : Ако не беше Гриша Ганчев, нямаше да има ЦСКА

Петър Жеков несъмнено е една от най-големите митове освен в историята на ЦСКА, само че и на българския футбол. Все още той е голмайстор №1 на България с 253 гола, като Мартин Камбуров го преследва с 248.

Потърсихме Петър Жеков във връзка трагичната обстановка в ЦСКА към желанието на Гриша Ганчев да напусне. Ето какво сподели легендата пред:

-Господин Жеков, изненадваща вест от страна на Гриша Ганчев?
-Да ви кажа не е напълно изненадваща, защото доста му се насъбра. Всички са против него. Не приказвам за почитателите. Вие сами се замислете какво имам поради. А и в този момент тази декларация на една фракция… Те по Фейсбука пишат доста, само че този път нещата очевидно са съществени.

-Какво е мнението ви за ръководството на Ганчев досега в ЦСКА?
-Трябва да бъдем почтени, че в случай че не беше Гриша Ганчев, нямаше да има ЦСКА. Даде няколко милиона за емблемата, нали?! На Панчарево знаете ли какво беше?! Бяха поникнали дървета в средата на терените, които не бяха терени, а ниви. Оправи бунгалата, базата стана прелестна. Отборът в този момент също не е неприятен.

-Част от почитателите обаче очевидно се подразниха от продажбата на Али Соу. Вие какво мислите за този трансфер?
-Футболът е бизнес, купуваш и продаваш. Значи когато купува е добър, а когато продава е неприятен. Не бива по този начин. Надявам се да размишления и да остане, само че от това, което знам, е, че този път обстановката е доста комплицирана.

-Гледахте ли мача със Славия?
-Това не беше мач. Условията не бяха за футбол. Вярно – ние преди време сме играли и на по-тежки условия и пълен сняг, само че в този момент това не е обикновено.

-Може ли ЦСКА да стане първенец тази година?
-Дайте да забележим какво ще се случи. Доколкото знам, ще има някакви срещи през днешния ден и на следващия ден и тогава може да разясняваме каквото и да било допълнително елементи.

-Харесва ли ви тима в този му тип?
-Играем добре и ми харесват много футболисти. Знаете ли, че още преди много време предложих да играем в скица 3-5-2, тъй като виждах и е ясно, че ЦСКА разполага с футболисти за тази скица. След това видяхте, че и треньорът Акрапович смени схемата и заиграхме по този метод. При нея обаче е доста значимо по този начин да ги тренира и приготвя, че двамата външни футболисти, които играят ролята на халф-бекове, да са доста способни и издръжливи. И също така би трябвало непрекъсната преса, която виждаме, че тимът се учи и последователно се оправя все по-добре и по-добре. Защото, оставиш ли съперникът да стигне до наказателното поле, в случай че играчът може да я ритне, както би трябвало, всеки втори удар ще е във вратата ни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР