Петър Иванов ще бъде част от 13-тото издание на “Дните

...
Петър Иванов ще бъде част от 13-тото издание на “Дните
Коментари Харесай

Петър Иванов: Успях да изпълня целите си

Петър Иванов ще бъде част от 13-тото издание на “Дните на предизвикателствата”, който ще се организира сред 29 ноември и 1 декември. Надеждата ни в боулдър катеренето направи следващия си сполучлив сезон. Той стана европейски първенец за юноши през септември. Преди това извоюва бронзов орден на международното състезание в неговата възрастова група, което се организира в Инсбрук, Австрия. С това достижение той си обезпечи квота за Младежките олимпийски игри през 2018 година

Пепи описа по какъв начин е минал сезона и какво чака от идващия пред Sportal.bg. “Изминалият сезон беше най-успешният за мен досега. Имах своите пикове и спадове, само че като цяло съумях да извърша съвсем напълно задачите, които си поставихме дружно с треньора ми при започване на годината”, показа катерачът.

Той с усмивка си спомня за най-големия си триумф през сезона - триумфа на европейското състезание. “Европейската купа е огромно самопризнание за труда на треньора ми, Васил Киров, за мен самия, а и за катеренето в България като цяло, тъй като тя свидетелства за развиване и вървеж в вярната посока. Когато отивах към финала на надпреварата, си тананиках българския химн и часове по-късно го припявах на върха на стълбичката - преживяване, което си заслужава всички усилия”, споделя Иванов.

След като си обезпечи присъединяване на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, идната година те са в центъра на подготовката му: “Определено Игрите в Буенос Айрес ще са събитието, на което ще наблегнем най-вече през идния сезон. Надяваме се на положително класиране, като ще се постараем да достигнем челната тройка”.



През август в София се организира кръг от Европейската купа по боулдър катерене за юноши и девойки. Тогава Петър бе ослепителен в квалификациите, само че не съумя да покаже на какво е кадърен във финала и приключи седми. “Вярно е, че събитията не бяха на моя страна по време на Европейската купа в София. Бях наскърбен най-много, че това се случи на родна земя, пред родна аудитория, само че този крах ме направи по-силен и способства за положителните ми класирания на надпреварите, които последваха”, разяснява той.

Пепи показа и какво го чака през идващите месеци: “Предстоят ми няколко седмици усилени тренирови, последвани от малко отмора към празниците, след което ще се захванем със същинската подготовка за идващия сезон. Той ще бъде най-натовареният досега, най-малко съгласно проекта, който обмисляме. Ще бъде мъчно и наситено с доста лагери, пътувания и надпревари, само че ние сме подготвени да се надигнем пред провокациите.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР