Петър Иванов: Инициативата Три морета ще включи и Украйна Промените ...

Петър Иванов: Инициативата Три морета ще включи и Украйна Промените

Петър Иванов: Инициативата Три морета ще включи и Украйна

Петър Иванов: Инициативата " Три морета " ще включи и Украйна Промените в стратегическата инфраструктура дълготрайно ще доведат до стопански изгоди, уточни основният изпълнителен шеф на AmCham BulgariaПрепоръчай (0)
Предстои осъвременяване на формата на Инициативата "Три морета " – към 12-те страни след края на войната ще се причисли и Украйна, тъй като без нея няма да е пълностоен, с цел да е приключена инфраструктурата. Това заяви Петър Иванов , основен изпълнителен шеф на AmCham Bulgaria, в предаването "В развиване " на Bloomberg TV Bulgaria.

„ Украйна ще бъде този катализатор, който ще помогне самодейността да добие известност, само че в този момент са нужни дребните стъпки – да се сътвори секретариат, който непрекъснато да работи, да ангажира донорите пълноценно ", уточни той.

Според Иванов Инициативата "Три морета " не е толкоз динамична, само че това, което се случва в Украйна несъмнено ще бъде повратен миг за нея, без значение дали тя ще се назовава по този метод или ще бъде допълнена.

"Инициативата ще има нов живот и тя става все по-смислена и неизбежна за всички нас, а ние би трябвало да научим урока си – че би трябвало да сме обединени, тъй като виждаме каква опасност идва ", разяснява основният изпълнителен шеф на AmCham Bulgaria.

Иванов разяснява извършената в края на април в Рига конференция, обвързвана с самодейността "Три морета ", проведена от американските търговски камари в България и в Латвия. Официалната среща на самодейността ще се организира през юни и ще бъде отдадена на цифровото видоизменение, умната инфраструктура, свързаността и сигурността.

По думите му развиването на самодейността няма да стане с предаване на президентството от една страна на различен и това ще се реши на идната конференция през юни в Латвия. „ Надяваме се Съединени американски щати, които са главен донор на самодейността, да я припознаят по нов метод, като включат и Украйна. Не можеш да изградиш нова инфраструктура в Украйна, като оставиш недоизградена инфраструктурата в Полша и останалите страни ", съобщи Иванов.

Той подсети, че в основата на Инициативата "Три морета " стоят енергетика, инфраструктура и цифровизация. "Когато приказваме за сигурност, става дума на първо място за цифрова сигурност. Защото актуалната война не е единствено война на оръжия, само че и на дезинформация ", счита основният изпълнителен шеф на AmCham Bulgaria.

Петър Иванов се надява измененията в стратегическата инфраструктура дълготрайно да докара до стопански изгоди и конкретизира, че това включва създаване на автомагистрали, нови газопроводи, дейта центрове за киберсигурност.

Ще се промени ли характерът на Инициативата „ Три морета “, като задачите ѝ станат по-стратегически? Кои са донорите в самодейността и за какво страни като Япония и страни от Далечния Изток към този момент са вложили преди главния ѝ мотор - Съединени американски щати?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички посетители на предаването "В развиване " можете да гледате тук.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg