Петър Хубчев е един от най-добрите треньори в България. Това

...
Петър Хубчев е един от най-добрите треньори в България. Това
Коментари Харесай

Критиката към Хубчев е все по-неоснователна...

Петър Хубчев е един от най-хубавите треньори в България. Това без никакви ангажименти и грам подигравка. Доказвал е качествата си не един и два пъти. И то в тимове, в които не е ясно дали и Жозе Моуриньо би се справил.

В България обаче самообладание към експертите, без значение какъв брой опитни и качествени са те, няма. Тук треньорите са по-лесно заменими от конусите на подготвителните терени. При идването си във всеки нов клуб те биват посрещани като звезди, а от време на време броени седмици по-късно се оказва, че очевидно всички по едно и също време са сбъркали в преценката за даденото огромно име. И той в действителност за нищо не става.
 Снимка 434527
Източник:

Истината е, че би трябвало време. Такава е обстановката даже във водещите футболни клубове в европейски и международен мащаб, както неведнъж имаме опцията да се уверим.

И в случай че в Барселона, Юнайтед, Сити и Байерн демонстрират самообладание към треньорите си, макар че там натискът е надалеч по-силен, а и неведнъж по-обоснован и разбираем, с оглед високите цели, то в нашата футболна реалност сходна прибързаност по-скоро не е разумна.
 Левски победи Локомотив (Пд) с 1:0
Левски с значими три точки против Локо (Пд), " сините " окупираха върха в efbet Лига

Найджъл Робърта с надвит гол за столичани

Един тим, преди известно време, заложи на тотална смяна в състава си. Вкара в послание най-вече млади имена и заложи всичко на тях и гения, с който бяха натоварени. Съответно те и до през днешния ден се употребяват с безупречно добро име в планетарен мащаб. Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Мартин Петров. И освен. Някои нямаха шанс и бяха споходени от безчет травми, заради което не съумяха да реализират известността на изброените. Като Методи Деянов, да речем. Но е ясно защо става дума. Понякога е належащо самообладание и доста работа, с цел да постигнеш най-благоприятен резултат след два, три, пет и колкото и да било сезона.
 Снимка 230957
Източник:

Ако не разполагаш с това време, става и с пари. Вземането на нови и нови имена обаче, преди да си построил основата на своя състав, крие неприятни опасности. А по-късно води до разпродажбата на взетите нови и спад в представянето даже под равнището, на което тимът е бил преди този момент.

В Левски би трябвало самообладание. А Хубчев е превъзходен треньор.

Доказал го е неведнъж. И няма потребност някой да му го признава или отхвърля. Вече и в Левски. За последно, с всичка мощ, в мача с набралия неимоверна скорост, въодушевен Локомотив (Пд). Не че една обособена среща е изрично мерило, само че страховит футболист като Димитър Илиев, да речем, не изглеждаше на себе си на " Герена ". И това не се дължеше на обстоятелството, че не е имал ден и така нататък, както бе спекулирано. А на това, че му бе противодействано по метод, по който не съумяха да го сторят даже противниците на Локо в Европа. И на пловдивчани беше дръпната ръчната. Левски можеше и да загуби точки, само че в това време бе допустимо да завоюва и с 5:0. А прецизен изстрел на противника и в действителност сериозна заплаха пред Миятович бе забелязана единствено един път в мача. И то с много ангажименти.
 Снимка 439871
Източник:

Крахът в Европа бе явен. Основно тъй като Левски реши да се надиграва с оказалия се финален конкурент на отбора. А не се затвори в страхлива черупка. И още нещичко има по тази тематика. Положението, в което бе забъркан Живко Миланов в първия дуел с АЕК. Да, става дума единствено за откъс от срещата, само че по-късно той се оказа доста, доста значителен. Реваншът е без коментар. Там " сините " се нуждаеха от доста голове и се оказаха принудени да работят по този начин, както не биха желали, а може би и все още не умеят, с оглед футболистите, с които разполагат.
 Томислав Русев: Намазаният с доста гел португалски арбитър знае, че изгони Миланов по абсурден метод
Томислав Русев: Намазаният с доста гел португалски арбитър знае, че изгони Миланов по абсурден метод

Вижте какво още сподели той

Друг акцент - в Левски в даден миг, умишлено или не, всичко бе насочено към Давиде Мариани. Не тъй като такива са били инструкциите към състезателите, а тъй като най-хубавият футболист на терена постоянно става привлекателен център. Който е играл футбол, знае почти защо става дума. Това не всеки път е предопределено тактически. Понякога се случва с течение на самия мач.
 Петър Хубчев: Футболът е абсурден, не градим играта си към Мариани
Хубчев: Победа против АЕК? Футболът е абсурден, не градим играта си към Мариани

" Аз не виждам тимът ни да е изтощен "

След това обаче Мариани към този момент го нямаше. И Хубчев, а затова и Левски, трябваше да се нагажда към ситуацията без този към този момент неналичен привлекателен център. При идването си Найджъл Робърта бе систематично подложен на критика. Още преди да сме видели и една минута игра от него. Ето обаче, че очевидно преценката на Хубчев и компания за него не е била напълно неправилна, поради головете и асистенциите му в последно време. Младият състезател ще бъде с съществена роля и в дербито с ЦСКА, в случай че се заложи на него. Защото е в напредък, въпреки и не в степента, в която бе Мариани. Но точно поради това пък в отбора има водачи на мнение, а и освен. Сред които е Живко Миланов. Брилянтен и скъп за Левски, що се касае до изнасянето на топката и зареждането на нападателите с центрирания, след които се изисква минимално изпитание, с цел да бъде продължена топката в мрежата. Точно заради това и неговото неявяване се оказа толкоз огромен проблем в заключителните мачове от Лига Европа, откакто бе изпъден.
 Снимка 439888
Източник:

Хубчев отговарял троснато на въпросите към себе си... Държал се неточно. Защо? Защото за него " Как видяхте мача от вътрешната страна? " не е значителен въпрос? Особено след отрицателен резултат за Левски. И Отмар Хитцфелд не обичаше да му задават въпроси и отговаряше сприхаво по време на дейната му треньорска кариера, само че това не му попречи да бъде много сполучлив.
 Снимка 434715
Източник:

Хубчев е високомерен, що се касае до дисциплината. Нещо, от което в България се нуждаем. Крещящо. За да няма разделения, групички и хора, които считат, че са по-големи от клубовете си. Немската школа изиграва по съвършен метод ролята си в бекграунда на някогашния селекционер. Но по-паметливите, както е съвременно в последно време да се споделя, помнят, че в действителност той си бе " характерен немец " в отношението си към футбола и в професионализма си, надалеч преди да стане асистент в Айнтрахт, а по-късно и треньор на втория отбор на клуба.

Заради своята незаинтересованост към несъществените питания, Хубчев не може да бъде категоризиран като " слаб " треньор.
 Снимка 434490
Източник:

Дори не е належащо да сте от въпросните " по-паметливи ", с цел да си припомните представянето на Берое през 2014, 2015 и 2016 година. И сезоните към този интервал. Старозагорският отбор не бе попадал в тройката от купата си през 1985 година. А за два сезона приключи втори, по-късно и трети в страната. Спечели Купа на България против Левски и Суперкупа против Лудогорец. Между другото. Но несъмнено и това е било плод на някакъв шанс или " мощен стадий " от треньорската кариера на Хубчев...

Ако Левски освободи Хубчев безпричинно на даден стадий от престоя му на " Герена ", рискува да навлезе още веднъж в като че ли безкрайната серпантина, от която не е излизал в последните 10 години. И с течение на времето да се трансформира непрестанно в кандидат-шампион единствено на доктрина.
 Снимка 438080
Източник:

Ако експертът получи заем на доверие, няколко сезона време и доста самообладание, може да върне тима, а и клуба там, където всички левскари считат, че му е мястото.

Дали това ще се случи? Със сигурност ще е по-лесно с Хубчев, в сравнение с без него.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР