Петър Христов © Мария Съботинова Още по темата Четири години

...
Петър Христов © Мария Съботинова Още по темата Четири години
Коментари Харесай

Близък до ГЕРБ бизнесмен е застрелян в София

Петър Христов

© Мария Съботинова Още по тематиката
Четири години затвор за Цветанов, тъй като отказал подслушване

Софийският градски съд призна някогашния вътрешен министър за отговорен по едно от трите каузи против него
30 май 2014
Факторът " Цацаров "

За първата половин година от мандата си основният прокурор направи всичко допустимо да покаже, че желае да бъде неизпълним
12 юли 2013
Цацаров още веднъж изиска имунитета на Цветанов - осуетил подслушване

Като вътрешен министър той отказал да разпореди използване на СРС-та
24 юни 2013 Великотърновският предприемач Петър Христов е бил прострелян малко след 10 часа в понеделник, наоколо до мола на бул. " България ", а по-късно е умрял от раните си.

Петър Христов е считан за непосредствен до някогашния вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов, който е зам.-председател на ГЕРБ. Цветан Цветанов влиза като народен представител точно с листата на ГЕРБ от Велико Търново.

С Петър Христов се свързва разкриването на групата за отвличания " Наглите ", като по информация на " Капитал " точно от него е почнало разплитането на случая. През 2013 година, когато прокуратурата внесе обвинителен акт против някогашния шеф на районното звено за битка с проведената престъпност в Търново Орлин Тодоров прокуратурата твърдеше, че Тодоров се е отчитал на Христов, а връзките сред двамата стоят в основата на едно от обвиняванията против Цветанов, по което той беше оневинен дефинитивно.

Дъщерята на Петър Христов е едноличен притежател на холдинга " Пропъртис мениджмънт груп ", който той ръководи. Той има присъединяване в най-различни бизнеси (строителство, хотелиерство и ресторантьорство, ръководство на недвижими имоти), като най-известният от тях са млечните артикули " Лактима " (сред които са айряните " Балкан " ).

За първи път името на Петър Христов, който е някогашен боен, се появява в средата на 90-те, когато неговата охранителна компания " Дито " е засечена в схеми за източването на захарния цех в Горна Оряховица.

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР