Петър Христов беше един достоен човек, заяви лидерът на ПГ

...
Петър Христов беше един достоен човек, заяви лидерът на ПГ
Коментари Харесай

Цветан Цветанов за Петър Христов: Достоен човек! Ако това е ответен удар от Наглите, не е добре за държавата

Петър Христов беше един заслужен човек, съобщи водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след съвещанието на КСНС. Той посочи, че го познава, откогато е в политиката, като вътрешен министър и вицепремиер и подсигурява, че Христов не е бил обвързван с някакви престъплени и имало терзания за естеството на бизнеса му. Застреляният предприемач е бил симпатизант на ГЕБ през 2007 година и е правил тогава подаяние, сподели още зам.-шефът на партията.
"Ако претекстът за това закононарушение е ответната реакция от групата Наглите, това не е добър знак за страната, за обществото ", безапелационен беше той. "Към момента е неточно да се извежда една избрана версия ", въпреки всичко сподели той.
По думите на Цветанов предприемачът, който беше погубен през вчерашния ден показно, в никакъв случай не е желал защита и не се е тормозил за живота си.
Единственото му терзание бе било, когато е излязла информация за него като човек, който, под една или друга форма, е подкрепил следствието за Наглите, разкри Цветанов. "С неговата гражданска позиция подкрепя разкриването на тежко престъпно закононарушение. Неговото терзание бе всичко, което се разкри към него в тази ситуация "Наглите ". Надявам се службите да си свършат работата и да разкрият килъра ", добави той.
Цветанов сподели още, че Петър Христов е помагал за развиването на Великотърновския район и е бил индивидът, който се е притекъл на помощ за лекуването на Мануела Горсова. Помагал и за построяването на Синята стая за разпит на деца, жертви на принуждение във Велико Търново, както и за построяването на детски площадки.
"Никога не търсеше гласност за това, което правеше ", разяснява Цветанов, който, съгласно медийни изявления, е непосредствен с Христов. Цветанов отхвърли Христов да е имал и политически упоритости.
"Това, което той е правил като жител, а запознанството ни датира от момента, когато се занимавам с политика, и все още, в който съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи, не е имало проблем с неговия бизнес ", сподели още Цветанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР