Петър е герой за нас, турската полиция го разглежда като

...
Петър е герой за нас, турската полиция го разглежда като
Коментари Харесай

Турската посланичка у нас: Петър е герой, за турската полиция е един от нашите

Петър е воин за нас, турската полиция го преглежда като един от своите, нашата болежка е толкоз мощна, колкото и на българския народ. Това съобщи в изявление за бТВ посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок. 

Граничният служител на реда Петър Бъчваров бе погубен на 7 ноември по време на обход на границата с Турция край Елхово. Два дни по-късно турските управляващи задържаха двама братя, единият от които призна, че е стрелял против служителя на реда от турска територия, през процеп в граничната ограда.

Дипломатът увери, че причинителят на това тежко закононарушение, ще бъде съден в Турция с цялата мощ на закона. 

За нас Петър е воин, той падна в битка за отбрана на границите на своята страна. Турската полиция го преглежда като брат, който е изгубил живота си. Веднага по-късно извънредно неприятно събитие турските управляващи задържаха виновния човек. Той към този момент е в пандиза и бих желала да уверя, че ще бъде осъден съществено за закононарушението, което е направил, добави посланикът.

Във връзка с петимата обвинени в съучастничество в атентата в Истанбул, арестувани през вчерашния ден в България, дипломат Секизкьок съобщи, че българските и турските институции работят старателно и в тясно съдействие, с цел да се открият всички детайлности по случая. Тя обаче отхвърли да разяснява другите версии, тъй като следствието не е завършило. Нямам информация дали тази група е подготвяла още атентати, това е сензитивна тематика, сподели още посланикът на Турция.

По тематиката с граничната ограда сред Турция и България, дипломатът съобщи, че по другите си граници с Ирак и Сирия страната й е вложила съществени средства и са издигнати над 1000 км бетонни стени с съвременна технология и съоръжение. Разполагаме с 300 електрооптични кули и датчици, термални камери, бронирани коли за наблюдаване, добави Айлин Секизкьок.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР