Петър Димитров е номиниран за министър на околната среда водите

...
Петър Димитров е номиниран за министър на околната среда водите
Коментари Харесай

Петър Димитров - номиниран за министър на околната среда и водите в кабинета Главчев

Петър Димитров е номиниран за министър на околната среда водите в плана за длъжностен кабинет с претендент за министър председател Димитър Главчев.

В момента Петър Димитров е заместник-министър на околната среда и водите. В продължение на 20 години е експерт в региона на екологията и 20 години работи в Басейнова дирекция " Дунавски регион ", сподели Димитър Главчев при представянето му като част от проектосъстава на служебния кабинет в президентството.

Инж. Петър Димитров е роден през 1973 година Магистър е по хидромелиоративно строителство, със специализации в България, Япония, Германия и Италия, докторант е в Университета по архитектура, строителство и геодезия – Хидротехнически факултет, се показва на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите. В продължение на 20 години работи в най-голямата по териториален обсег Басейнова дирекция в България – Дунавски регион. Заемал е разнообразни експертни и управителни длъжности, като над пет години е бил шеф на БДДР.

В интервала май-декември 2021 година и от август 2022 година до началото на юни 2023 година е заместник-министър в Екоминистерството в границите на длъжностен кабинет.

Участвал е в създаването на стратегически и нормативни документи в региона на ръководството на водите на национално и европейско равнище. Представял е страната в експертни групи към Международната комисия за запазване на река Дунав. Ръководил е и е взел участие в редица национални и интернационалните планове, свързани с опазването и устойчивото ръководство на водите.

В интервала 2003 - 2020 година взе участие интензивно в създаването, актуализацията и използването на проектите за ръководство на водите и за ръководство на риска от наводнения на Дунавски регион и на Международен басейн на река Дунав.

В активността си се управлява от правилата на устойчивото развиване и опазването на околната среда и водите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР