Петър Андронов вече не е главен изпълнителен директор на ОББ,

...
Петър Андронов вече не е главен изпълнителен директор на ОББ,
Коментари Харесай

Петър Андронов вече не е главен изпълнителен директор на ОББ, зае висш пост в KBC

Петър Андронов към този момент не е основен изпълнителен шеф на ОББ, оповестиха от компанията. Промените към този момент са вписани в Търговския указател и той заем позицията ръководител на Надзорния съвет. На негово място отпред на банката застава Питър Рубен.

Причината е, че Андронов влезе в Управителния съвет на КВС на поста основен изпълнителен шеф на бизнес сектор " Международни пазари ", като дава отговор за бизнеса на групата в четири от главните ѝ пазари - България, Унгария, Словакия и Ирландия. В тази връзка той към този момент зае позициите на ръководител на препоръките на шефовете на K&H Банк и K&H Застраховане в Унгария. В новото си предопределение Андронов застана отпред и на борда на шефовете на KBC Асет мениджмънт.

През месец юни Комисията по финансов контрол утвърди Петър Андронов като ръководител на Надзорните препоръки и на ДЗИ Общо обезпечаване и ДЗИ Животозастраховане.

Питър Рубен има 30-годишна кариера в KBC Груп, заемайки разнообразни управителни позиции в няколко страни в Европа. Преди идването си в България, той е основен изпълнителен шеф на KBC Ирландия, която е първата цифрова банка в белгийската финансова група.
 Питър Рубен
Питър Рубен

Петър Андронов бе ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ОББ до март 2021 година Тази позиция заема при придобиването на ОББ от белгийската финансова група KBC Груп през юни 2017 година до март 2021 година Кариерата му в KBC Груп стартира през юли 2007 година, когато е назначен за изпълнителен шеф на СИБАНК. През март 2008 година става основен изпълнителен шеф, а от март 2011 година заема позицията и на кънтри управител на КВС Груп в България. Професионалният път на Петър Андронов включва редица позиции в частния банков бранш и Българска народна банка. В интервала 2002 - 2007 година той е основен шеф на ръководство " Банков контрол " в Българската национална банка. От 2003 година до май 2007 година е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд. Участва в правенето на настоящото надзорно банково законодателство, включително Закона за кредитните институции, Закона за спомагателния контрол върху финансовите конгломерати, надзорните наредби на Българска народна банка, инструкции и други Член е и на Инвестиционния комитет на Българска народна банка. В интервала 2005 - 2007 година Петър Андронов е наблюдаващ и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към Европейската комисия. По същото време е наблюдаващ и член на Банковия контролен комитет към Европейската централна банка. От страна на българската страна води договарянията за присъединението на България към Европейския съюз в региона на банковото дело.

От 2008 година до 2020 година Петър Андронов е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България, с два мандата като неин ръководител - от 2015 до 2017 година и от 2018 до 2020 година

Преподавател е в УНСС по Финанси от 1995 година до 2004 година Член е на Съвета на настоятелите на Софийски университет " Св. Климент Охридски ", както и на Университета за национално и международно стопанство. От 1995 година е преподавател в УНСС, във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси и в Нов български университет / Международен банков институт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР