Петък вероятно ще бъде най-студеният ден през юни, но това

...
Петък вероятно ще бъде най-студеният ден през юни, но това
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Жега в Пловдив през новата седмица, не се очаква дъжд

Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни, само че това важи единствено за Западна България, тъй като по морето хората се радват на изсъхнало и слънчево време. Това сподели предаването проф. Георги Рачев.
Прочетете още
„ Дъждът отми праховите частици. За страдание обаче валя на относително малко места. Имаше и градушки, които унищожиха градинките на хората, на които те разчитат за зеленчуци. Хубавото в неприятното е, че тези феномени ще стават все по-редки през втората половина на юли “, разясни той пред БТВ.

Проф. Рачев добави обаче, че през юни е маркиран безспорен връх в температурите – регистрирани са повече от три градуса над нормата, спрямо новите правила.

Той съпостави температурите и с нормите от 1961-1990 година, като сподели, че по отношение на нея градусите са с пет повече.

„ На 1 юли от Северозападна Европа ще проникне по-хладен въздух и идната седмица температурите ще са малко по-ниски, само че това ще е обикновено за сезона. Възможни са превалявания в съвсем всички региони на България. Малко евентуално е да има градушки, само че в случай че се появят такива, те ще са по-слаби и по-малко интензивни “, сподели още той.

Проф. Рачев уточни също по този начин, че в Германия  през идващите дни ще бъде доста топло, като температурите ще доближат 30 градуса, само че в понеделник идната седмица в Берлин те внезапно ще спаднат до 20 градуса.

„ В Западна Европа ще е по-хладно, само че на Балканския полуостров ще е горещо, т.е. освен у нас е горещина “, разясни той.

Според него през идващите дни в столицата температурите ще се движат към 30 градуса, което е обикновено за сезона. В Пловдив обаче на хората още веднъж ще им е топло – там не се чакат и дъждове през новата седмица.

По морето времето е съвършено за плаж – температурата на морската вода към този момент е 25-26 градуса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР