Петък вечер, последен ден на парламента. В претъпканата зала на

...
Коментари Харесай

Пилета, фурми, карти и подкрепа: отношенията между "Градус" и Бойко Борисов

Петък вечер, финален ден на Народното събрание. В претъпканата зала на комисията на Мая Манолова за проверка на кабинета " Борисов 3 " на въпроси още веднъж дава отговор земеделецът Светослав Илчовски. Точно до него седи Иван Ангелов, притежател на компания " Градус " и главен воин в описа на Илчовски, показан от него като индивида на Бойко Борисов, който " командва " Агенцията по храните и земеделското министерство.

Двамата са очевидно безразлични един към различен, за разлика от депутатите в залата. Всички с изключение на ГЕРБ желаят да чуят продължението на описа на Илчовски, до момента в който някогашните ръководещи упорстват да се изслуша съоснователя на холдинга " Градус ", който да опровергае изказванията от сигнала.

Но с изключение на предстоящото " не е правилно " и " ще го осъждам ", отговорите на Иван Ангелов повдигнаха повече въпроси, в сравнение с да опровергаят описа на Илчовски. А главното усещане, което остави е, че е в действителност доста непосредствен с Бойко Борисов. Държанието на депутатите от ГЕРБ пък ясно показваше, че желаят да го защитят.

Ангелов тотално се оплете в обясненията си за бартерната договорка с фурми с ОАЕ, при която предходната година, при започване на пандемията от ковид " Градус " бе една от компаниите, които доставиха месо посредством държавен аероплан против фурми. След това не съумя да си спомни и дали е концесионер на близкото до София ловно стопанство " Витошко-Студена ", което пък в описа на Илчовски е мястото, където, по време на тържество за Ивановден, на което е участвал и премиера Бойко Борисов, са показвани видеа с тормоз над предприемач в ареста.
Изненадващо в залата влязоха всички депутати на ГЕРБ и застанаха зад говорещия Светослав Илчовски. Фотограф: Георги Кожухаров
Необясними останаха и връзките с Илчовски и Борисов. След личните си изказвания, че е изкупувал по-скъпо, а не по-евтино фуражи от Илчовски (който твърди обратното), Ангелов не даде съответно пояснение за какво е решил да подписва неизгодни покупко-продажби. Разказа, че е получил подпомагане от премиера Борисов по проблем с ветеринарни документи в Турция, без да може да изясни за какво навръх него се оказва помощ в такава обстановка от най-високото равнище в страната.
Спорът Илчовски-Ангелов
В първото си обществено изказване по абсурда, който тече в последните дни, съсобственикът в " Градус " Иван Ангелов изясни пред парламентарната ревизионна комисия, че 95% от описа на зърнопроизводителя Илчовски е неистина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР