Петък в Бургас ще е ден на траур в памет

...
Петък в Бургас ще е ден на траур в памет
Коментари Харесай

Петък в Бургас ще бъде ден на траур в памет на загиналите полицаи

Петък в Бургас ще е ден на печал в памет на починалите служители на реда, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, който посети мястото на трагичната злополука.

" Денят в Бургас стартира тежко и трагично. Загинаха двама наши служители на реда, доблестно изпълнявайки служебния си дълг. В моите очи те са герои и откровено изричам съболезнованията си към техните близки. ", сподели Николов, представен от Българска национална телевизия

На мястото на случая са вътрешния министър Иван Демерджиев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

По информация на " По света и у нас " регистрационните табели на рейса са холандски, като не дават отговор на марката и модела на транспортното средство, т.е. - най-вероятно на рейса са поставени крадени номера.

Според познати на починалите служители на реда става въпрос за Йордан Илиев и старши служител на реда Атанас Галев.
Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев дефинира дейностите на водача на рейса с мигранти, който катастрофира и умъртви двама служители на реда, като " умишлен целеустремен тенденциозен акт ". По думите на Чинев в тази ситуация не може да се приказва за деяние по несъобразителност.
Тежката злополука в Бургас е станала минути преди 5 часа тази заран. Автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на гонене с полицията. Загинали са двама служители на реда, преследвали рейса с мигранти.

В " Денят стартира " заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев съобщи, че жертвите на тежкия случай са служители на реда от ОДМВР - Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди починалите да се включат в преследването на рейса с мигранти, транспортното средство не се е подчинило на два опита за прекъсване от постове на " Гранична полиция ". Патрулиращите служители на реда в морския град поели рейса при влизането му в Бургас и подхванали дейности за прекъсването му. При гонка по улиците на града рейсът катастрофира и на място умират двамата чиновници на реда.

Няма данни за съществено потърпевши пасажери в рейса. В него са пътували 48 мигранти - мъже, дами и деца, които сега са на мястото на злополуката. Тепърва ще се обяснява националността им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР