Петък ще е последният топъл ден за седмицата. През уикенда

...
Петък ще е последният топъл ден за седмицата. През уикенда
Коментари Харесай

Последен топъл и слънчев ден, събота-дъжд и студ

Петък ще е последният топъл ден за седмицата. През уикенда температурите внезапно ще се намалят и ще стартират превалявания от дъжд.

Утре до обяд ще бъде слънчево. След обяд от северозапад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. Ще духа слаб западен вятър.

Максималните температури за Пловдив ще бъдат сред 21 и 26 градуса.

През нощта против събота преваляванията ще обзет Западна България, ще се усилят. От северозапад и североизток ще стартира да нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват. Във високите елементи се чака, преваляването на дъжд да премине в сняг.

Добрата новина-още в понеделник облаците ще се разсеят и слънцето още веднъж ще ни гали с приятни есенни лъчи. И въпреки термометъра да не покаже повече от 22 градуса, времето ще бъде прелестно и уместно за повече часове на открито.

Шофьорите да не потеглят с летни гуми през планинските проходи предизвестиха водачите от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

Причината са предстоящите превалявания от сняг по високите елементи.

Предупреждението се отнася до проходите, които се намират на над 500 м. надморска височина – „ Петрохан ”, „ Троян ”, „ Шипка ”, Прохода на Републиката, „ Ришки ”, „ Айтоски ”, „ Котленски ”, „ Дюлински ”, „ Твърдишки ”, „ Обзор ”, „ Печинско ”, „ Вратник ”, „ Превала ”, „ Предел ”, „ Рожен ” и „ Пампорово ”.

Фирмите, ангажирани с поддръжката на пътищата към този момент имат дежурни екипи, подготвени да реагират при потребност от почистване на пътя от заснежавания.

От пътната организация също по този начин приканват водачите да карат със съобразена скорост. 

Ето и детайлна прогноза за времето за на следващия ден: 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно. Минимални температури сред 8° и 13°, по Черноморието до 15-16°. Утре над по-голямата част от страната денят ще стартира с най-вече слънчево време. Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се усилва и вплътнява.

До вечерта в северозападните региони ще стартират превалявания. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който в Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и след пладне ще се усили.

Все още топло време с оптимални температури най-вече сред 23° и 28°. През нощта против събота преваляванията ще обзет Западна България, ще се усилят.

От северозапад и североизток ще стартира да нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват.

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усили и вплътни и до вечерта ще стартират превалявания, които през нощта против събота ще се усилят. Ще духа мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е към 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала./ Трафик нюз

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР