Петък е, предстоят три почивни дни и ни изглежда напълно

...
Петък е, предстоят три почивни дни и ни изглежда напълно
Коментари Харесай

Mахмурлукът, витамин В, джинджифил и натурални лекове при препиване

Петък е, предстоят три почивни дни и ни наподобява изцяло в реда на нещата да му отпуснем малко края. Няколко напитки след работа или ваучър до зори в събота вечер, а за какво не и двете. Във всеки случай, едва ли ще минем без алкохол.

А всичко е добре, когато приключва добре. И това сигурно не включва противен махмурлук на идната заран. Ако въпреки всичко сме прекалили с чашките или сме миксирали напитките, ето няколко бързи и ефикасни предписания против алкохолното неразположение, които на всичкото от горната страна са и изцяло естествени.

Джинджифил

Чаят от джинджифил е магически освен при настинки, само че и при махмурлук, тъй като мигновено работи успокояващо на стомаха. Към него прибавяме и няколко късчета лимон, които ще ни освежат в допълнение.

В-комплекс

Витамините от група В са известни най-много със своите изгоди върху нервната система. А алкохолът има свойството безусловно да ги изсмуква от организма ни, което е и една от аргументите да се усещаме смазани след тежка вечер.

Затова просто одобряваме 50 mg В-комплекс преди началото на купона и по този начин понижаваме опцията да се събудим с призрачен махмурлук. Но би трябвало да сме предизвестени, че резултатът не е вълшебен.

Кокосова вода

Дехидратацията е друга съществена причина препиването да се трансформира в в действителност кошмарно прекарване. Затова е значимо да одобряваме доста течности на сутринта, с цел да се върнем по-бързо във форма.

Кокосовата вода съдържа по-голямо количество електролити от спортните изотонични питиета и повече калий даже от бананите, което я прави съвършената напитка за изцеляване на махмурлук.

Банани

И като споменахме банани, те са подобаваща закуска след тежка вечер, точно поради високото си наличие на калий. Той оказва помощ за по-бързото възобновяване на електролитния и минерален баланс в организма и по този начин ще се почувстваме по-добре, написа The Healthy.

Доматен сок

Той е богат на витамини, минерали и ензими, които сигурно сме изгубили с помощта на поетото количество алкохол. Освен това, съдържа и фруктоза, която оказва помощ по-бързата обработка на остатъчния алкохол в организма.

Ферментирали храни и питиета

Идва времето на туршиите, тъй че можем да ги употребяваме освен като мезе, само че и като лекарство за махмурлук. Корейското кимчи или напитката от гъбата комбуча също са добра концепция. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР