Петък, 15 април, 9.50 ч. сутринта. Няколко десетки мотоциклетни фенове

...
Петък, 15 април, 9.50 ч. сутринта. Няколко десетки мотоциклетни фенове
Коментари Харесай

Moto Expo 2022 стартира със сериозен наплив на фенове още в първия ден

Петък, 15 април, 9.50 ч. сутринта. Няколко десетки мотоциклетни почитатели към този момент са се наредили пред касите и вратите на зала Асикс Арена. Това са най-нетърпеливите, които желаят да влязат първи в залата на най-внушителното мотоциклетно ревю у нас - Moto Expo 2022. Така бе даден стартът на предстоящото към този момент две години мотоциклетно шоу. След това потокът от гости набъбна.

Организатори на събитието са Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), взаимно с одобрения си дълготраен сътрудник - “Експо Тим ” ООД. Две години Moto Expo бе отменяно поради пандемията от COVID-19, само че в този момент още веднъж отвори порти.
Сред първите гости можеха да се видят много известни лица, като да вземем за пример Наско от БТР, волейболистът Евгени Иванов – Пушката, доста познати от мотоклубовете в столицата и страната и други

В залата могат да се видят над 200 модела нови мотоциклети и машини от други категории от другите компании изложители. Всъщност новите модели машини посрещат феновете на мотоциклетите още във фоайето на залата, като да вземем за пример Royal Enfield. В главната изложбена повърхност от 2200 кв. м. на зала Асикс Арена, са щандовете на всички вносители на мотоциклети в България и новите им модели. Някой се тюхкаха, че не всичко декларирано е пристигнало, защото и мотоциклетния отрасъл страда от същата болест като автомобилния – липса на чипове и навременна доставка на материали. Но всяка марка демонстрира най-малко по 2-3, че и повече нови машини, в категориите мотоциклети, АТV, скутери и мотопеди.

Вече са осъществени и първите продажби на мотоциклети. Освен това има и гости, които употребяват салона, с цел да се снабдят с аксесоари, аварийни елементи, масла, гуми и други доста нужни неща за началото на мотосезона. Като че ли най-вече се търсят каски, ръкавици, протектори, куфари и други
За множеството от министър председателите към този момент писахме. Те са гордостта на всеки щанд на обичайните огромни производители. Но има и изложители дебютанти.
За първи път могат да се видят щандове с напълно електрически машини. Това са американските Zero, испанските Silence, китайските Sun-Ron. И трите марки са нови на българския пазар. Има и български колела - планинските електрически EMB E-MOUNTAIN BIKE. Електрификацията е обхванала и останалите марки, само че те са обособени модели.

Както стана дума за нови марки у нас, то такава е именитата американска Indian. Каквито са им внушителни машините, по този начин е величествен и щандът им с три министър председатели. За първи път се демонстрират и машините на CF Moto. На щанда на тази марка има пътнически мотоциклети от 350 до 750 куб. см в разнообразни категории. Освен това има ATV-та и UTV.

В тези категории дебют вършат и други две марки, които за първи път вземат участие на мотоизложение. Една от тях е Segway, която стъпи на пазара в Европа през 2019 година, а другата е Polaris. Инак в тези категории, обичайно яки машини демонстрират още веднъж Зундерт Екстрийм с марката Can-Am. На техният щанд може да се види и моделът Maverick X3, който печели рали Дакар в категорията SSV в последните 4 години.
Като стана дума за рали Дакар, то на щанда на GAS GAS е истинският мотоциклет на Сам Съндерланд, с който британецът през януари завоюва рали Дакар в Саудитска Арабия. Машината наподобява лъскава, само че по нея си личат белезите от пустинната случка. GAS GAS, дружно с Rieju също са нови марки за българския пазар.

Тъй като стана дума за някои мотоциклети и ATV-та, които служат за развлечение, само че не са с регистрация е значимо с какво ще се карат. Затова наша, български компания предлага комфортни ремаркета и то наше, родно произвеждане. Това е компанията REMEL JSCo. Техният модел ATV750 е първото и само българско автомобилно ремарке, което е получило през 2020 година Европейско утвърждение (ЕО) от Автомобилна администрация за категория О1.

Moto Expo 2022 чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз в зала Асикс Арена от 15 до 19 април. Вратите са отворени от 10,00 до 19,30 часа.
Цени Билети: На място: 12 лв. /събота и неделя/; 10 лв. /делничен ден/; Деца от 12 до 18 години – 6 лева;
Онлайн – /2 лева отстъпка за онлайн закупуване/: 10 лв. /събота и неделя/; 8 лв. /делничен ден/;
Хора с увреждания – Безплатно; Деца от 12 до 18 години – 4 лв.. Деца до 12 години с компаньон – Безплатно.

*Източник: Moto Expo 2022
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР