Петък 13-ти отдавна е нарочен за ден на лош късмет,

...
Петък 13-ти отдавна е нарочен за ден на лош късмет,
Коментари Харесай

Фатален ли е наистина петък 13-ти?

Петък 13-ти от дълго време е умишлен за ден на неприятен шанс, макар че не е напълно несъмнено от къде идва това поверие. Всъщност за милиони хора по света този ден не е без значение – някои остават затворени у дома, до момента в който други имат вяра че навръх петък 13-ти са огромни късметлии.
Какви странни неща се случват на тази дата?
Смята се, че на петък 13-ти Ева е предложила неразрешения плод на Адам. Древните римляни са считали, че цифрата 13 носи гибел, съсипия и злощастие. Според National Geographic, повече от 80% от небостъргачите заобикалят да има 13-ти етаж, също както и доста лечебни заведения. Често в хотелите няма да откриете стая с номер 13, а някои летища пропущат гейт с този номер. Британско проучване посочило, че на петък 13-ти по улиците имало по-малко коли. Въпреки това се отчитали повече произшествия. Предполагаемата причина обаче бил алкохола, който водачите пиели, с цел да приспят страховете си с този ден. В Съединени американски щати на този ден се губят близо 900 милиона $, поради хора, които отхвърлят да пътуват и работят по нормалния си метод.  Най-дългият интервал, който може да измине без петък 13-ти са 14 месеца – от юли до септември на идната година или в случай че идната година е високосна – от август до октомври.  Свещено ли е цифрата 13? Свещено ли е цифрата 13?
13 е свещено число във връзка с нумерологията. Това сподели за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус&...
Ако въпреки всичко желаете да се предпазите от неприятни поличби на петък 13-ти би трябвало да пипнете дърво, да кръстосвате показалеца и междинния си пръст, да стоите надалеч от черни котки и да не поглеждате цялостната луна през парче стъкло. Може и да хвърлите сол зад тила си за всеки случай.
А ние ви пожелаваме един късметлийски петък 13-ти!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР