Петък, 13-ти август за малко не се оказва фатален за

...
Петък, 13-ти август за малко не се оказва фатален за
Коментари Харесай

Музикантът Васил Гюров спаси давещи се баща и син

Петък, 13-ти август за малко не се оказва съдбовен за татко и 14-годишния му наследник, решили да поплуват в морето на къмпинг " Корал ". Двамата били завлечени от подводни течения. Ситуацията се разиграла към 20 ч. след края на работното време на спасителите. Музикантът Васил Гюров свирел на плажа, когато чул крясъци за помощ и тръгнал да оказва помощ.

" Едно момче стартира да се дави. Баща му потегли след него да го избавя. Бяха изпаднали в тежка обстановка, заради това, че имаше подводно течение. Не го бяха решили ", споделя Гюров.

Музикантът употребявал сърф, на който съумял да качи давещите се.

" Те бяха в много безпомощно положение до момента в който стигнем с дъската до тях. Все отново вълните бяха огромни, само че стигнахме. Общо взето завърши всичко с благополучен край за тях и за нас ", добави той.

" Аз съумях да вляза, да пробия вълните и надлежно по някакъв метод да ги изкараме от водата тези хора, с цел да им бъде оказана помощ ", сподели сърф учителят Никола Манолов.

Спасителят Атанас Лечев споделя, че бащата и момчето били полуживи и че казусът е бил доста тежък. Часове преди случая Лечев е предизвестил неведнъж мъжа да не влизат в бурното море.

Оказва се, че плаж " Корал " е един от най-опасните, а плажната линия, дълга съвсем километър, разполага единствено с два избавителни поста.

" Би трябвало да има 5 или 6 поста, с цел да може съответно да се извършват спасителските функционалности ", твърди музикантът Васил Гюров.

Не за първи път обаче музикантът Васил Гюров рискува живота. Това е следващата му постъпка, с помощта на която избавя от удавяне хора в морето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР