Пета вълна на пандемията от коронавирус в момента залива Испания,

...
Пета вълна на пандемията от коронавирус в момента залива Испания,
Коментари Харесай

Пета ковид вълна в Испания. смъртните случаи вече надхвърлят 1800

Пета вълна на пандемията от ковид сега залива Испания, написа El Pais. Въпреки мощния прогрес на акцията за имунизация, Министерството на здравеопазването заяви за 144 нови смъртни случая от Covid-19 в сряда, което е най-големият брой умряли от май. Мрачната статистика демонстрира, че през идващите няколко седмици ще има още неприятни вести, като смъртните случаи към този момент надвишават 1800 в Испания, откогато стартира да се записва този финален скок.

Този път хората с нарушена имунна система са групата, която следи максимален брой смъртни случаи, съгласно всички източници, съветвани от El Pais. Групата на хората над 70 години не престават да регистрират най-вече смъртни случаи по време на тази вълна, със 76% от общия брой-въпреки че това е доста по-нисък брой от 84%, регистрирани по време на трите предходни талази. По-голямата част от умрелите са били изцяло ваксинирани-процентът е съвсем 100% за хората над 80 години и 97% за групата 70-79 години.

„ Докато смъртността падаше измежду останалите групи, имуносупресираните не престават да записват доста високи равнища на смъртност ", изяснява Хосе Мигел Сиснерос, началник на инфекциозните заболявания в болница Вирген дел Росио в Севиля. „ Това е групата, която е най -силно наранена от петата вълна ".

На този стадий от пандемията малко на брой експерти са очаквали толкоз огромен брой смъртни случаи. И макар тази крах, ръководителите на огромните лечебни заведения в Испания са признателни за доста високите равнища на ваксинално покритие измежду най-уязвимите групи. „ Без имунизациите това би било покруса ", изяснява Сиснерос. „ Бихме били претрупани, както през март 2020 година " „ Без тях щяхме да преживеем мор, без тях щеше да е злополука ", прибавя Федерико Гарсия, началник на микробиологията в болничното заведение Сан Сесилио в Гранада.

Испания като страна обаче към момента напредва със забележителна скорост с акцията си за имунизация, като 62,2% от популацията е минало целия имунизационен курс. Само Канада е по-напред измежду 50-те най-населени страни на планетата, съгласно уеб страницата Our World In Data на Оксфордския университет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР