Пета вълна на пандемията от COVID-19 се очаква в Гърция

...
Пета вълна на пандемията от COVID-19 се очаква в Гърция
Коментари Харесай

Лоши новини долетяха от съседна Гърция

 Пета вълна на пандемията от COVID-19 се чака в Гърция до края на октомври. За това сигнализират гръцки експерти, които предизвестяват, че до края на годината 44 на 100 от инфектираните ще са деца, оповестява електронното издание Нюз ин.

Експертите чакат доникъде на идващия месец дневно да бъдат регистрирани над четири хиляди позитивни теста. Според университетския учител по химия Никос Томаидис предаването на болестта ще се усили измежду неимунизираното население.

Ситуацията в Северна Гърция буди паника, защото равнището на имунизация е по-ниско, като в това време се записват повече случаи. Въпреки това съгласно специалисти епидемиологичната картина като цяло към момента в Гърция е добра.

Данните демонстрират огромно разминаване сред % имунизирани в другите региони на страната. В област Атина да вземем за пример са имунизирани 62 на 100 от жителите и процентът на позитивните случаи е под един. В региона на Пелопонес, област Източна Македония и Тракия, Йонийските острови скокът на позитивните проби е над 20 на 100 месечно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР