Пета поредна вечер гражданите започнаха да се събират пред сръбския

...
Пета поредна вечер гражданите започнаха да се събират пред сръбския
Коментари Харесай

Пети ден: Протестите в Сърбия не спират

Пета поредна вечер жителите започнаха да се събират пред сръбския парламент към 19 ч. на антиправителствен митинг, оповестява „ Данас “. Хората се събират в центъра на града, макар решението на Кризисния щаб, забраняващо събирането на повече от 10 души.

Протест се организират и в други градове в Сърбия. Засега обстановката е спокойна.

Сръбските медии оповестяват, че доста по-малко хора са се събрали, в сравнение с през вчерашния ден по същото време. Дошли са най-вече по-млади хора, фамилии. Няколкостотин служители на реда, цивилни и в униформа, както и жандармерията са в подготвеност.
 митинг Сърбия БГНЕС
По-рано, по-голяма група стачкуващи, събрана към монасите от Валево, стачкува заради потъването на църквата в този регион и след литургията, се насочиха към постройката на Сръбската телевизия и радио.

Гражданите последователно се събират на площада пред Народното събрание и в парк „ Пионер “. Според кореспонденти има към 1000 от тях.

Събралата се група жители показва неодобрение от обстановката в Косово и Метохия. Според кореспондент на " Данас " те се готвят да отидат към постройката на РТС.

В петък имаше конфликти сред протестиращите и полицията. Един човек бе ранен, а обвиненият за нападението бе арестуван.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР