Пет тествани проби са дали положителен резултат за подварианта BA.2

...
Пет тествани проби са дали положителен резултат за подварианта BA.2
Коментари Харесай

Пет случая на мутация на Омикрон засякоха в Хърватия

Пет тествани проби са дали позитивен резултат за подварианта BA.2 на разновидността Омикрон на ковид в Хърватия, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Институтът за публично здраве.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 609
Подвариантът беше доказан в 40 страни, в това число в прилежаща Словения.

Международни данни демонстрират, че BA.2 евентуално се популяризира по десетки страни по света, измежду които Дания, Обединеното кралство, Индия и Швеция. За първите 10 дни на януари е бил открит у над 400 инфектирани във Англия.

Най-голямо е разпространяването на новия вид в Дания, където до момента са открити 79% от случаите. Информацията за него все още е незадоволителна, само че бързото му разпространяване допуска, че той може да бъде даже по-заразен от оригиналния Омикрон.

 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 609  Нови 129 случая на Омикрон в България Нови 129 случая на Омикрон в България  Огромен интерес към третите дози ваксина в Япония Огромен интерес към третите дози ваксина в Япония  Над 27 000 инфектирани възпитаници в Румъния за седмица Над 27 000 инфектирани възпитаници в Румъния за седмица
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР