Пет страни от Европейския съюз - Полша, Литва, Латвия, Естония

...
Пет страни от Европейския съюз - Полша, Литва, Латвия, Естония
Коментари Харесай

Пет страни от ЕС настояват за забрана за вноса на диаманти от Русия

Пет страни от Европейския съюз - Полша, Литва, Латвия, Естония и Ирландия, упорстват за възбрана за вноса на диаманти от Русия в Съюза като част от ограниченията, с които европейците да отговорят на ескалацията на спора в Украйна, оповестява Ройтерс, съобщи БНР.

Ако бъде признато, ембаргото ще принуди Москва да пренасочи търговията си за милиарди долари годишно и ще засегне най-големия център в света за търговия с диаманти - Антверпен.

Такава възбрана към този момент е била предлагана, само че постоянно се е натъквала на несъгласие от Белгия.

По-рано този месец белгийският министър председател Александер де Кро изясни, че вероятно прекъсване на вноса на съветски диаманти ще бъде " голяма загуба " и удар по отрасъл, който дава 5 % от експорта на Белгия и устоя 30 хиляди работни места в страната. Според източници на Ройтерс обаче белгийското държавно управление е склонило да се откаже от ветото си, откакто съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През разгласи готовност и планове да анексира десетки хиляди квадратни километри украинска територия.

Руската група компании " Алроса " е най-големият производител на необработени диаманти в света - 30 % от световния рандеман през 2021 година. Продажбите, осъществени от нея в последната година до войната, възлизат на 4,2 милиарда $ - основно за Белгия, Индия и Обединените арабски емирства.

Киев, който първи настоя за ембарго върху съветските диаманти, уточни, че Русия употребява тези доходи, с цел да финансира експанзията си против Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР