Пет служители на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация – Перник и

...
Пет служители на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация – Перник и
Коментари Харесай

Разследват шефа на ДАИ – Перник и заместника му за взимане на подкупи

Пет чиновници на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ” – Перник и още едно лице, което не е част от структурата, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност поради взимане на подкупи. Това заяви Димитър Петров, изпълняващ функционалностите началник на Специализирана прокуратура, представен от Агенция „ Фокус ”.

Той добави, че в незаконната група е взело участие управлението на дирекцията – началникът, неговият заместител и редови чиновници на ДАИ – Перник.

Арестуваните лица ще бъдат разследвани за присъединяване в проведена незаконна група.

В сряда бяха арестувани седем души при акция на спецпрокуратурата по съмнения за събиране на „ Такса успокоение ”. Схемата работила при тежкотоварните транспорти.

„ Искам да благодаря на чиновници на ГДБОП от Перник за чудесно свършената работа, които съумяха за по-малко от година да разкрият това закононарушение и да подадат качествена информация и доказателства ”, сподели Петров.

Част от транспортните компании на територията на Перник са получавали писма, в които са уведомявани, че следва инспекция от ИА „ Автомобилна администрация ”. Събирани са суми и за лиценз, обясниха от прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР