Пет сигнала за паднали и счупени клони са получени в

...
Пет сигнала за паднали и счупени клони са получени в
Коментари Харесай

Няколко язовира се изпускат контролирано

Пет сигнала за паднали и счупени клони са получени в дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община от 8:00 часа през днешния ден до този миг. Това заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в дирекцията. Всички сигнали са обработени.

През вчерашния ден са постъпили 46 сигнала, свързани с катастрофи вследствие на мощния вятър.

Дежурните екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " са направили 140 обхода на територията на общината за оглед за наводнения, положение на реките и обезопасяване на компрометирани детайли, се показва в осведомителния бюлетин на дирекцията. За Българска телеграфна агенция дежурният заяви, че обходите и огледите за нанесени вреди не престават.

Няма информация за закъсали транспортни средства по пътищата на територията на Природен парк „ Витоша ". Създадена е организация за разчистване и опесъчаване на пътищата там.

От бюлетина на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " излиза наяве още, че следено се изпускат няколко язовира на територията на Столичната община. Нивото на водата в микроязовир „ Мърчаево " е 0,60 м над преливния борд, поради което се изпуска следено и се следи. Язовирите „ Филиповци ", „ Суходол ", Иваняне " и „ Панчарево " също се изпускат следено. Свободният размер в язовир „ Искър " е 21,6 %. Свободни размери имат язовирите „ Бистрица ", „ Пасарел ", „ Панчарево ", „ Огняново ".

Реките на територията на Столичната община текат в коритата си, без заплаха от разливи. Нивото на река Искър при водосбора в региона на гр. Нови Искър, е 51 см., което е покачване с 25 см., оповестяват още в бюлетина си дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР