Пет щата решават тази година дали да се откажат от

...
Пет щата решават тази година дали да се откажат от
Коментари Харесай

Поне пет щата обмислят тази година да изискват пълни минимални заплати за хората, които получават бакшиши

Пет щата вземат решение тази година дали да се откажат от практиката да заплащат на служащи, които получават бакшиши под минималната заплата. А деятелите споделят, че водят тази борба до най-малко толкоз други, определяйки я като основен проблем за разноските за живот в годината на изборите.

Мерки за гласоподаване в Мичиган, Аризона, Охайо и Масачузетс, а законопроектът, който се вкарва още веднъж в Кънектикът, ще отстрани дългогодишната двустепенна система на възнаграждение за служащите, които печелят бакшиш почасово, като сървъри в заведения за хранене и бармани, които получават по-ниска „ подминимална “ заплата от своите сътрудници без бакшиш.

Само седем щата към този момент заплащат единна минимална заплата, без значение от бакшишите. Докато повече от две дузини други са повишили подминималното възнаграждение за хората, които получават бакшиши над федералния предел от 2,13 $ на час – ставка за последно увеличена през 1991 година – тези служащи към момента печелят по-малко като главно възнаграждение от м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР