Пет-шест са сигналите за нарушения, които са постъпили в Централната

...
Пет-шест са сигналите за нарушения, които са постъпили в Централната
Коментари Харесай

ЦИК обяви къде в страната се е преминало към хартиено гласуване

Пет-шест са сигналите за нарушавания, които са постъпили в Централната изборна комисия (ЦИК), с изключение на проблемите с машините за гласоподаване. Това сподели зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева. Тя посочи, че има постъпил сигнал за предизборна пропаганда в интернет. Излизат облиците на политическите водачи. Има още един сигнал на една от осведомителните организации за информиране за междинните резултатите.

" Повечето сигнали са за проблеми с машините за гласоподаване ", разяснява Матева. Тя напомни, че нощес ЦИК е решила за прекосяване на хартиено гласоподаване в 5 секционни изборни комисии в страната - Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково.

Междувременно ЦИК е решила да бъде преминато на гласоподаване посредством хартиени бюлетини в седем секции в страната: две секции в избирателен регион 23 Софийски /69 и 3/; две секции в Силистра - /123 и 159/, две секции в Благоевград /34-ата и 9-та/ и в Бургас - 198-ма секция.

Има още няколко постъпили известия, които се обработват сега и ще се вземе решение.

ЦИК моли РИК и СИК да изпращат писмена информация на имейла на ЦИК, с цел да се видят какви са проблемите и да се вземе съответното решение, добави още Росица Матева.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР