Пет са вече жертвите на тежката катастрофа на главния път

...
Пет са вече жертвите на тежката катастрофа на главния път
Коментари Харесай

Пет са вече жертвите на тежката катастрофа край Микре

Пет са към този момент жертвите на тежката злополука на основния път София - Варна, край село Микре.

Инцидентът е станал към 11.30 часа. На пътя се удрят челно две коли с варненска и ловешка регистрация.

Удърът е толкоз мощен, че трима от пътуващите умират на място. Трима души са оживели и са откарани в сериозно положение в ловешката болница. Там един от тях по-късно издъхва, другият умира на път за болничното заведение в Плевен.

" Последният е в доста тежко положение, в Плевен е сега, с черепно-мозъчна контузия, контузия на бедро, на ръка, черепно-мозъчната контузия е доста тежка ", съобщи доктор Ваня Любенова от Спешна помощ-Ловеч.

Все още се обяснява самоличността на починалите, както и аргументите за случая.

Според доктор Любенова петимата са били към 25-26-годишни. Майката на едно от починалите момчета научила от обществените мрежи за тежката злополука край Микре. Младежите са пътували от Троян за село Кирчево.

" Как е станала злополуката не знам. Четири са били от нашите, четири момчета - бащата и наследник, и двете начело са умряли, едното е моето момче, другото е водачът ", показа Силвия Илиева, майка на едно от починалите момчета.

Движението в региона беше лимитирано за няколко часа, само че към този момент е възобновено.

" През няколко месеца стават произшествия на този път от Сопот към Голец в региона на Микре. Не се съблюдават ограничавания ", добави Красимира Георгиева.

Данните на Пътна полиция демонстрират, че правата е една от най-смъртоносните. Една от най-зловещите произшествия на това място е през 2017 година, когато през ноември микробус с незрящи туристи навлезе в насрещното придвижване и се вряза в камион. При тежката злополука починаха 9 души, 19 бяха ранени.

Шестима пострадаха при злополука сред рейс и две коли през септември предходната година.

Последната тежка злополука е на 20 април тази година. В нея взе участие и чиновник от бившето управление на АПИ. При челния конфликт живота си изгубиха двама съпрузи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР