Пет са вече жертвите на катастрофата между бус и тир

...
Пет са вече жертвите на катастрофата между бус и тир
Коментари Харесай

Севлиево обяви ден на траур в памет на жертвите от катастрофата

Пет са към този момент жертвите на злополуката сред бус и тир на пътя Габрово-Дряново. Тази нощ в реанимацията на регионалната болница " Д-р Тота Венкова " е умрял 49-годишен мъж, пътувал в буса.

Той е бил със съчетана контузия и претърпя животоспасяваща интервенция след случая, само че макар напъните на лекарите, е умрял, сподели шефът на лечебното заведение доктор Минко Михов.

С заплаха за живота, в кома и на апаратна вентилация е и 26-годишен пасажер от буса. Той е с тежка черепномозъчна контузия, посочи доктор Михов.

Останалите трима мъже от зверската злополука са в ортопедия, със счупвания и им предстоят интервенции.

В бус с служащи на севлиевска компания бе премазан от румънски тир на разклона за околовръстния път на Габрово. На място починаха четирима, а останалите 5 от пътувалите в смазания до неразбираемост автомобил бяха признати в габровската болница.

Със заповед на изпълняващия длъжността кмет инж. Красимира Йорданова, понеделник (16 октомври) е разгласен за ден на печал за жертвите на тежката злополука, при която пострадаха служащи от севлиевска компания.

В града, където тече Празникът на тиквата, начинания ще стартират с минута безмълвие в символ на респект пред паметта на починалите в пътния случай.

Община Севлиево изрича откровени съболезнования на фамилиите на починалите и ранените, като остава разполагаем за каквато помощ е нужна, се показва на уеб страницата на общината..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР