Пет преместваеми обекта на бул. "Академик Иван Гешов" в района

...
Пет преместваеми обекта на бул. "Академик Иван Гешов" в района
Коментари Харесай

Нередности при електрозахранването и незаконни павилиони

Пет преместваеми обекта на бул. "Академик Иван Гешов " в региона на болница "Свети Иван Рилски " са тествани от екип на Столичната община. До инспекцията се стигна след случай в неделя, когато разкрит кабел умъртви 16-годишно момче на тротоара.

Два от обектите са на терена на болница "Св. Иван Рилски " и три - на тротоара пред болничното заведение. За павилионите в двора на "Св. Иван Рилски " са подписани контракти от управлението на лечебното заведение през 2016 година Документи за слагането и въвеждането им в употреба не са открити, оповестиха от Столичната община.

През 2018 година това е установено от тогавашния кмет на регион "Триадица " и Столичната община посредством "Общински строителен надзор " стартира процедура по премахването им като противозаконни. Процедурата е върната в районната администрация за премахване на пропуски, където не е приключена. За метода на зареждане на двата обекта с електричество липсват планове и позволения, като те са напълно противозаконни.

Трите обекта на тротоара са сложени след процедури, извършени от регион "Триадица ". И при трите са открити нарушавания в разрешенията за слагане, издадени от региона в противоречие с утвърдените схеми. Към разрешенията за слагане от районната администрация не са утвърдени планове за електрозахранване на обектите.

Проверката продължава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР