Пет положителни констатации има в доклада на ЕК за България,

...
Пет положителни констатации има в доклада на ЕК за България,
Коментари Харесай

Николай Денков: Пет положителни констатации има в доклада на ЕК за България

Пет позитивни констатации има в отчета на Европейска комисия за България, две сериозни рекомендации за непълен прогрес в измененията, които се чакат от България и две рекомендации, които са най-много на вниманието на Народно събрание. Това сподели при започване на държавното съвещание министър председателят Николай Денков.

„ Това, което се регистрира като значителен прогрес са въвеждането на механизма за ефикасна отчетност и наказателна отговорност на основния прокурор и въвеждането на правосъден надзор върху отводите на прокурора за формиране на наказателно произвеждане. Законодателство, което се чака от България повече от 10 години и последното Народно събрание го одобри още при започване на своята работа. Положителна констатация е и усъвършенстваният народен координационен механизъм за господство на правото и приемането на законодателство за разширение на обсега на правната помощ и въвеждането на наложителна медиация по избран вид каузи. Четвъртата позитивна констатация е обвързвана с медийната независимост в България и по-специално сформирането на работна група за законодателни промени за независимост на медиите и плурализъм. Европейска комисия обаче отбелязва терзания, свързани със състава на Висш съдебен съвет и на Инспектората към него. Промени, които се чака да бъдат решени в идващите седмици и месеци ”, сподели още Денков.

" Със затварянето на този Механизъм ще се вкара само водоравен мониторинг , който е за всички страни членки на Европейски Съюз, до момента в който Механизмът за инспекция и съдействие е ексклузивен за България и Румъния ", изясни още акад. Денков.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1749206335510751
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР