Пет политически партии ще представят Враца в 45-ия парламент, сочат

...
Пет политически партии ще представят Враца в 45-ия парламент, сочат
Коментари Харесай

Прогноза: Вижте кои кандидати от Врачанско ще влязат в 45-ия парламент

Пет политически партии ще показват Враца в 45-ия парламент, сочат първичните данни от вчерашния избор. Обработените протоколи от изборните секции в региона са под 40%, само че в случай че няма основни разбърквания, разпределението на мандатите към този момент е ясно. Имената на бъдещите депутати обаче не са сигурни и може да се чакат и изненади.
Шест са местата в Народното събрание от Враца. Междинните резултати демонстрират, че ръководещата партия ГЕРБ в коалиция със Съюз на демократичните сили ще заеме две от тях. По едно ще вземат „ ИТН “, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединение „ Демократична България “.
Към момента е съвсем несъмнено, че двата мандата на ГЕРБ ще са за ексминистъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и народния представител от предходния парламент Красен Кръстев. Най-вероятно стола си в националното заседание ще резервира и досегашния народен представител от Българска социалистическа партия и дълготраен шеф на театъра Анастас Попдимитров.
Не толкоз несъмнено е името на представителя от „ ИТН “. Водачът на листата за Враца Георги Георгиев е отпред и в столицата, по тази причина разбърквания са вероятни. Такова е ситуацията и в Движение за права и свободи. Йордан Цонев ще би трябвало да избира сред Враца и Благоевград, което прави името на идващия народен представител от 6 МИР – Враца мистерия.
Последният мандат най-вероятно ще е за "Демократична България " и Владислава Лакова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР