Пет пъти са намалели туристите в крепостта „Царевец“ във Велико

...
Пет пъти са намалели туристите в крепостта „Царевец“ във Велико
Коментари Харесай

Спад на туристите в крепостта „Царевец“ във Велико Търново

Пет пъти са намалели туристите в крепостта „ Царевец “ във Велико Търново при започване на лятото. За стимулиране на туристическите визити ще се оферират 10 маршрута за еднодневни екскурзии към Велико Търново.

Намалението на туристи в крепостта „ Царевец “ се дължи на загубата на ученическия туризъм, на анулираните визити на проведените български групи и на неналичието на задгранични туристи, уточни Иван Църов, шеф на Регионалния исторически музей пред БНР.

Марияна Николова разкри на какво ще залага, с цел да се оправи с рецесията в туризма

„ Може би към 70% от потока сме го изгубили. Специално за Царевец - близо 40 000 гости за месец юни предходната година, тази година имахме 8000 “, разяснява Църов.

За привличане на туристи, музеят предлага нови атракции. Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “ и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация създадоха пакет с 10 % отстъпка, уточни Борислав Йорданов от общинския туроператор.

"Има една платформа, в която ще могат да се продават комбинирани билети. Закупувайте подобен билет, той ще може да употребява отстъпка в хотели и заведения за хранене “, изяснява туроператорът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР