Пет пъти по-голям от Париж. Вижда се от космоса.Най-голямата енергийна

...
Пет пъти по-голям от Париж. Вижда се от космоса.Най-голямата енергийна
Коментари Харесай

5 пъти по-голяма от Париж: Милиардер от въглища строи най-голямата в света централа за чиста енергия

Пет пъти по-голям от Париж. Вижда се от космоса.

Най-голямата енергийна централа в света. Достатъчно електричество за зареждане на страна като Швейцария.

Мащабът на плана, превръщащ сектори от безплодна солена пустиня в края на Западна Индия в един от най-важните източници на чиста сила на всички места по планетата, е толкоз голям, че виновният човек не може да се оправи.

„ Вече даже не върша калкулации “, сподели Сагар Адани пред CNN в изявление предходната седмица, съобщи Морето.

Адани е изпълнителен шеф на Adani Green Energy Limited (AGEL). Освен това е племенник на Гаутам Адани, вторият най-богат човек в Азия, чието положение от 100 милиарда $ произтича от Adani Group, най-големият вносител на въглища в Индия и водещ миньор на мръсно гориво. Основан през 1988 година, конгломератът има бизнес в области, вариращи от пристанища и топлоелектрически централи до медии и цименти.

Нейното звено за чиста сила AGEL построява обширната слънчева и вятърна електроцентрала в западния индийски щат Гуджарат на цена от към 20 милиарда $. Това ще бъде най-големият възобновим парк в света, когато бъде приключен след към пет години, и би трябвало да генерира задоволително чисто електричество за зареждане на 16 милиона индийски домове.

Успехът на парка за възобновима сила Khavda е от решаващо значение за напъните на Индия да понижи замърсяването и да реализира своите климатични цели, като в същото време посреща възходящите енергийни потребности на най-населената нация в света и най-бързо разрастващата се огромна стопанска система. Въглищата към момента съставляват 70% от електричеството, което Индия генерира.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР