Пет пъти е намалял мигрантският натиск върху българо-турската граница, съобщи

...
Пет пъти е намалял мигрантският натиск върху българо-турската граница, съобщи
Коментари Харесай

МВР: Пет пъти са намалели мигрантите по границата с Турция

Пет пъти е намалял мигрантският напън върху българо-турската граница, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в отговор на запитване на депутатите от ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев и Диана Саватева.

В рамките на днешния парламентарен надзор те желаеха информация от министъра до каква степен съществуващото преградно оборудване се отразява върху мигрантския поток и има ли данни за пренасочване на трафика.

Бойчев уточни, че през последните месеци от двете страни на ограждението са поникнали треви и шубраци, а част от построените шахти и отводнителни уреди са запушени от наноси след летните порои.

В отговор министър Радев акцентира, че оборудването има освен възпиращ резултат, само че е довело до значително понижаване на разноските по защита на границата, броя на командированите там и средствата нужни за тях.

По информация на Министерство на вътрешните работи, през тази година турските гранични служби са задържа ли 410 извършители, а през 2016 те били 3 049 или са регистрирани близо пет пъти по-малко опити за незаконно прекосяване.

„ Ще изразя моето и на сътрудника Бойчев мнение, че е добре да се намерения за опростяване на процедурите за поддръжката сходно при установяване на строителите на оградата “, разяснява от трибуната Диана Саватева.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР