Пет партии и коалиции биха влезли в парламента, показват данните

...
Пет партии и коалиции биха влезли в парламента, показват данните
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Пет партии и коалиции влизат в парламента

Пет партии и обединения биха влезнали в Народното събрание, демонстрират данните на национално представително изследване на „ Алфа Рисърч “.
Изследването е извършено в интервала 25-29 март 2023 година измежду 1013 пълнолетни жители от цялата страна. Проучването е финансирано със лични средства на „ Алфа Рисърч “. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по главните социално-демографски признаци. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните лица.
39% от участвалите в допитването декларират, че ще гласоподават на петите за две години парламентарни избори. Други 13% не престават да се двоумят, като е допустимо да вземат решение в самия избирателен ден. Кампанията е трансформирала мнението за кого да гласоподават на 11% от решените да отидат до урните. Други 15%, към момента не са взели решение кого да поддържат.
Според изследването, ГЕРБ-СДС получават поддръжката на 25.9% от твърдо решилите да гласоподават. „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ получава гласовете на 25.4%. Тази разлика е доста под статистическата неточност и на процедура удостоверява паритета сред двете водещи политически сили, разясняват от „ Алфа Рисърч “.
За Движение за права и свободи са декларирали, че ще гласоподават 13.8%, за „ Възраждане “ – 13.6%, а за „ Българска социалистическа партия за България “ – 8.2 %.
„ Български напредък “ остава под четирипроцентовата преграда с 3.9% поддръжка. За „ Левицата! “ са декларирали, че ще гласоподават 3.1%, а за „ ИТН “ – 2.3%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР