Пет партии – ДСБ, Да, България, Зелените, ДЕОС и БЗНС

...
Пет партии – ДСБ, Да, България, Зелените, ДЕОС и БЗНС
Коментари Харесай

Пет партии искат отричането на престъпленията на комунизма да бъде криминализирано

Пет партии – ДСБ, Да, България, Зелените, ДЕОС и Български земеделски народен съюз - желаеха криминализиране на отричането на незаконния темперамент на комунистическия режим.

В обща декларация в четвъртък партиите се афишират за унищожаване на паметниците и знаците на комунизма и декларират, че поддържат " проучването на неподправената история, тази с закононарушенията на комунистическия режим в учебните заведения, с цел да се помни истината и в никакъв случай да не се повтаря ".

" Като представители на демократичната общественост в България имаме вяра, че съществена функционалност на страната е гарантирането на живота, достолепието и главните човешки права, както и основаването на условия за свободно развиване на гражданското общество и равнопоставеност на хората. Ние не сме не запомнили и се прекланяме пред жертвите на комунистическия режим – най-голямото унищожително " злополучие ", сполетяло България през 20 век ", се споделя в позицията на петте партии.

" Днес свеждаме глави пред грубо убитите и отдаваме респект на оживелите мъченици и заявяваме, че ще създадем всичко по силите си, и невъзможното даже, да не допуснем още веднъж това злощастие да сполети нашия народ. С ясното схващане сме за предпоставките и събитията, които направиха България лесна жертва на руската надмощие и експанзия ", декларират петте извънпарламентарни партии.

Те назовават комунистическия режим " безмислостен и незаконен " и допълват: " Вместо да пази живота и свободата и да брани собствеността на жителите, вярната на Кремъл власт се впуска в всеобщо изтребване на националния политически, икономически и културен хайлайф ".

" Хиляди са убити без съд и присъда. Опитът на демократично мислещите политици, присъединили се в ръководството с вяра да спасят или спрат, каквото е допустимо, да сложат завършек на разправата чрез образуване на така наречен " Народен съд ", не дава резултат. Никой от упрекнатите не получава късмет за обективен развой ", гласи текстът на декларацията.

" Десетки хиляди почтени жители от всички етноси и вероизповедания биват грубо изтезавани и измъчвани в лагерите и пандизите, тъй като отстояват до дъно и не предават демократичната идея. Икономическото и обществено развиване на България окончателно изостава по отношение на развитите страни. Световната изолираност оставя тежки белези върху две генерации българи. Но духът на българската народна власт не се пречупва, тъй като ние пазим заветите на нашите предци, с цел да бъдем мотор на публичното развиване в България ", допълват петте партии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР