Пет отбора при мъжете и два при жените могат да

...
Пет отбора при мъжете и два при жените могат да
Коментари Харесай

Волейболът ни с право на 7 участника в евротурнирите

Пет тима при мъжете и два при дамите могат да се изявят през новия сезон

България ще има право на цели 7 участника, които да играят в европейските шампионати по волейбол през новия сезон. Това стана ясно, откакто бе оповестена обновената класация на страните, които членуват в централата на CEV. Скокът за страната ни е забележителен, откакто в последните две години броя бе спаднала до единствено 4 отбора.  CEV спря всички шампионати за неустановен период При мъжете България се снабдява с право на присъединяване от 5 клуба. Първенецът ни ще играе квалификации за влизане в групите на Шампионската лига. Носителят на Купата на страната (в случая Хебър), ще взе участие за Купата на CEV, дружно с вицешампиона или третия в крайното класиране (в случай че Хебър е втори). Следващите в подреждането пък ще могат да играят в третата конкуренция на централата – Чалъндж къп.
Това значи, че в случай че шампионата ни завърши идната седмица, каквото предпочитание са изразили част от водещите клубове в Суперлигата, то в Европа ще могат да се изявят през новия сезон Нефтохимик (квалификации на Шампионска лига), Хебър и Добруджа (Купа на CEV), както и Монтана и Марек (Чалъндж къп). Ако някой от тях се откаже от това си право, то идващият в подреждането може да се възползва от обстановката.

Ранглистата е направена на база резултатите на обособените страни в интервала 2017-19. В ШЛ България заема 14 място с 49 точки, а водач е Италия с 537.67 (три тима в групите). В шампионатите за CEV и Чалъндж къп, страната ни е на девета позиция със 140 точки, а преди всичко е Турция с 269 (2 за CEV и 1 за Чалъндж). Максимумът на участници в трите съревнования е пет тима, като приоритет е Шампионската лига.
 Марица издигна България до 9-о място в Европа!
При дамите Марица извежда страната ни на девета позиция със 78.33 точки. Това разрешава на пловдивчанки още веднъж да вземат участие непосредствено в групите на най-престижния клубен шампионат. Лидер е Турция с 489 пункта (три отбора в групите). Що се отнася до Купата на CEV и Чалъндж къп, там България е на 19-о място със 71 точки и има право на един тим в последната конкуренция. Това ще бъде вицешампионът ни, който все още се обрисува да е Левски, в случай че няма възобновяване на шампионата. На първа позиция още веднъж са южните ни съседи с 263 точки и по един клуб в двата шампионата. Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР