„Пет нови случая на заразени с коронавирус у нас. Така

...
„Пет нови случая на заразени с коронавирус у нас. Така
Коментари Харесай

Ген.Мутафчийски: В Лом има един заразен

„ Пет нови случая на инфектирани с ковид у нас. Така общият брой на потвърдените случаи на ковид у нас стават общо 112, като единствено за последното денонощие новите случаи са 18 “, заяви началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
„ В Смолян има трима инфектирани. В Перник, Пловдив и Габрово – по двама. В Плевен и Варна случаите са четири. В Благоевград и Бургас – двама. В Лом има един инфектиран. В Ловеч инфектиран е един човек “, сподели още той.
„ Към тази заран 245 000 са към този момент инфектираните в света. В Гърция броят приближава 500 души, в Северна Македония – 50, Събрия – 103, Хърватия – 110, Турция са инфектирани са 359, като единствено за вчерашния ден са оповестени нови 68 случая “, заяви още началникът на Оперативния щаб.
Относно хлорохиновия фосфат, препоръчан като вероятен медикамент в битката с ковид, Мутафчийски разяснява: „ Медикаментът не е позволен за България. Има специфичен режим, по който се внася. Вече сме по отношение на дистрибутори и сме го задействали.
Той би трябвало да се задейства от избрана болнца, в тази ситуация – ВМА. От оня ден е задействана процедурата за набиране на този медикамент. Казвате, че това лекарство е потвърдено, само че аз не бих употребявал този термин. Той е от група с хипотетичен позитивен резултат, само че влизат в целесъобразните медикаменти на СЗО. Изяснява се дали е допустимо доставката на първични материали “.
Във връзка с настояването на БЛС за налагане на цялостна карантина на София и възбрана за излизане и влизане от домовете, ген. Мутафчийски заяви, че още нощес е бил осведомен с визията на столичните лекари. „ Приемаме го като поддръжка на нашите ограничения.
В декларацията се разказва нарушаването на карантината от по-възрастни хора, само че получих писма и от такива хора, че по този начин им съсипваме живота – те са привикнали да вървят на Витоша. Някои от тях не могат да схванат какъв е казусът, по тази причина още веднъж моля към възрастните хора да си стоят по домовете, тъй като това е най-застрашената група.
Относно настояването за по-твърди ограничения, Щабът заседава и реши, че към този миг ограниченията са задоволителни. Но имаме подготвеност за въвеждане на по-твърди ограничения “, добави Мутафчийски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР