Пет невероятни и съвсем истински истории показват какво би се

...
Пет невероятни и съвсем истински истории показват какво би се
Коментари Харесай

Разменени при раждането: Пет невероятни, но истински истории от цял свят

Пет невероятни и напълно същински истории демонстрират какво би се случило с цели фамилии когато схванат, че децата им са разменени при раждането.
 
Случаят от софийската болница „ Шейново “ е много по-различен, защото родителите са създали тази връзка още два месеца след раждането на момиченцата. Въпреки това прочетете идващите редове безусловно.

 

Случаят с жълтеницата

Първата история е от Кан, Франция, през 1994 година Тогава се раждат две момиченца, които и двете страдали от сериозна жълтеница. Клиниката, в която се появяват на бял свят, разполагала единствено с два кувьоза за деца с жълтеница.

 

Единият към този момент бил ангажиран и новородените момиченца били поставени дружно в другия.

Когато ги върнали на майките им, те били разменени. И двете дами забелязали, че дъщеричките им имат разнообразни дължини коса, само че лекарите ги уверили, че всичко е наред.
 
С годините една от майките получавала непрекъснати въпроси дали щерка ѝ Манън е в действителност нейна. Хората подозирали, че дамата е имала извънбрачна връзка, защото детето било с по-тъмна кожа и къдрава коса. Когато Манън станала на 10, нейният „ татко “ изискал ДНК тест, който потвърдил, че нито един от двамата родители не ѝ е биологичен.

Двойките с разменените дъщери подели правосъден развой против болничното заведение, само че в това време се споразумели да не разменят назад децата си, защото считали, че „ девойките са тъкмо там, където би трябвало да бъдат “.

 

Размяна при осиновяване

През 1971 година жена в Онтарио родила две момчета еднояйчни близнаци с имената Джордж и Маркъс. По това време тя не можела да се грижи за тях и ги оставила на грижите на локален дом за деца. По-късно се оженила за татко им и двамата се върнали да вземат бебетата.
 
Едно от момчетата обаче по простъпка било обещано за осиновяване на друго семейство. Майката на близнаците нямала визия, че това се е случило, защото другото дете, представяно за сина ѝ, също се казвало Маркъс. На дамата ѝ било казано, че децата са двуяйчни близнаци и техните разлики не я смущавали.
 
21 години по-късно порасналите близнаци се срещнали инцидентно в университета Карлтън. Техни общи другари забелязали поразителната аналогия сред момчетата и ги срещнали. Двамата незабавно си паснали, дори имали идентични обноски.

 

Чак 18 месеца по-късно споделили на фамилиите си, тъй като не знаели по какъв начин ще бъде призната тази вест.

 

Размяна, траяла 43 години

Когато две бебета били разменени през 1951 година в Уисконсин, една от майките несъмнено знаела, че нещо не е наред. „ Дъщеря “ ѝ, която нарекла Марта, по нищо не приличала на останалите ѝ деца.

Жената споделила със брачна половинка си – прочут свещеник в града, който бързо я отказал от концепцията да разпитва в болничното заведение.

 

Години наред майката се опитвала да се свърже с другата жена, с която раждала, само че тя също отказвала да одобри опцията децата да са разменени при раждането.
 
Когато пасторът най-сетне се срещнал с другото момиче, той видял поразителната аналогия и всички се съгласили на ДНК проби. Те удостоверили, че двете деца са разменени при раждането, само че чак 43 години по-късно през 1994 година

 

Умишлена замяна

Една от най-странните замени може би е била умишлена. През 1978 година се раждат две момиченца, които се прибират с неверните родители вкъщи.

 

В едното семейство майката била доста болна и умряла, когато момичето било едвам на 2 години.

 

Другото момиченце пък умряло от вродено сърдечно заболяване, като тестванията след гибелта посочили, че тя няма никаква роднинска връзка с „ родителите “ си. Така те почнали да търсят биологичната си щерка и я откриват, когато е 10-годишна.

 

Според една от медицинските сестри в болничното заведение, лекарите наредили бебетата да бъдат разменени и здравото момиченце да бъде обещано на болната майка. Това по този начин и не било доказано от полицията и следствието.  

 

От принц до бедняк

Чак на 60-годишна възраст японец схванал, че е сменен при раждането. Той е трябвало да бъде част от доста богато семейство, само че вместо това станал най-малкият наследник в доста оскъдно семейство.

 

Докато другият мъж получил най-хубавото обучение и всички плюсове на многото пари, другият станал водач на камион и траял да се грижи за братята си с дребното пари, с които разполагал.

 

Богатият мъж постоянно е считал, че е необичайно по какъв начин изобщо не наподобява на родителите си. Когато болничното заведение прегледала данните от раждането им и били направени ДНК проби, тези подозрения се удостоверили.

 

Изненадващо, още в деня на раждането богатата майка забелязала и докладвала на лекарите, че детето ѝ е с разнообразни облекла.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР