“Пет милиона лева, което е два пъти по-евтино отколкото струва

...
“Пет милиона лева, което е два пъти по-евтино отколкото струва
Коментари Харесай

Ремонтът на оградата е два пъти по-евтин от къщата на един човек в Барселона

“Пет милиона лв., което е два пъти по-евтино в сравнение с коства къщата на един човек в Барселона “. Това установи вътрешният министър Бойко Рашков, който дружно с военния министър Георги Панайотов, в четвъртък инспектираха сектор от оградата по границата с Турция.

Оградата се нуждае от стабилен ремонт, тъй като на доста места е пропаднала, има дупки по нея и обрасла с растителност. За ремонтът са отделени 5 млн. лв. и ще бъде осъществен от военни.

“Пробивите по възпрепятстващото оборудване са от години, когато стопани са били регионалните администрации на Бургас, Хасково и Ямбол “, уточни Рашков.

Служебното държавно управление обаче трансферира оборудването на Министерство на вътрешните работи.

Той сподели че е необичайно по какъв начин може да се изостави толкоз скъпо оборудване.

“Това е образец не по какъв начин се усвояват средства, а по какъв начин се прави работа “, разяснява от своя страна министърът на защитата Георги Панайотов.

Той увери, че стартирана работа ще бъде свършена без никакви злоупотреби и гешефти, и тъй като това е обект на националната сигурност.

На Сухопътните войски са предоставени неотложните ремонтно-възстановителни действия на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид по българо-турската граница и прилежащия път.

Те се правят по взаимен проект, направен от Главна дирекция " Гранична полиция " и Командването на Сухопътните войски.

Мигрантският напън сега не е по-съществено друг, в сравнение с от месец-два насам. Няма нещо притеснително, не сме изправени пред напън, който да тревожи изключително доста, добави Рашков.

Справяме се с мигрантската рецесия. Домовете, с които страната разполага за настаняване на съумелите да обхванат в страната ни, са задоволителни, макар че има леко завишение на броя на настанените в тях, само че към момента има потенциал, увери Рашков, представен от Българска телеграфна агенция.

На въпрос за обстановката в прилежаща Турция той отговори, че е известно, че в Турция също продължава да се построява ограда и се взимат съответните ограничения за недопускане на мигранти от Афганистан.

Рашков посочи, че имаме добра връзка с турските гранични управляващи, а той самият е провел няколко диалога с турския си сътрудник, който е дал увещание, че се прави нужното да не бъдат позволени големи маси от мигранти към нашите граници.

По-рано тази седмица над 350 военни и 40 единици техника се включиха в защитата на границата с Турция и Гърция, където ще оказват помощ на Министерство на вътрешните работи да се оправи със засиления напън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР