Пет месеца. Толкова е отнело на Русия да пренапише учебниците

...
Пет месеца. Толкова е отнело на Русия да пренапише учебниците
Коментари Харесай

Пренаписват и миналото, и настоящето. Какво разказват новите руски учебници по история

Пет месеца. Толкова е лишило на Русия да пренапише учебниците по история за 10-и и 11-и клас. Вътре е " гледната точка на страната " - чисто нова " история " на Русия и света от 70-те години до през днешния ден. Плюс прослава на войната в Украйна.

Пълномащабното навлизане в Украйна, което Кремъл назовава " специфична военна интервенция ", все по-често се показва на съветските възпитаници като част от историческата задача на Москва. Повече от година уроци по национализъм се употребяват за оправдаване на нашествието пред децата.

Управлението на Владимир Путин подхваща още по-мащабна смяна, с цел да затегне още повече контрола си върху историческия роман в учебните заведения.

Новите учебници по обща история и история на Русия за 10-и и 11-и клас бяха показани на специфична конференция в държавната осведомителна организация ТАСС от Владимир Медински - консултант на Путин и ръководител на Руското военноисторическо общество, и министъра на образованието Сергей Кравцов . На нея беше оповестено, че учебниците са " от историческо значение ", както и че до 1 септември 2024 година ще има нови пособия и за учениците от 5-и до 9-и клас.

Кравцов сподели, че се основава " единна суверенна национална просветителна система ", която " слага в центъра нашата страна - по какъв начин историята на Русия е повлияла на международната история ".

" Никога до момента у нас не е създаван учебник за толкоз малко време. Авторите са го написали на процедура със личните си ръце ", добави Медински, прочут с консервативния си взор върху историята.

Той добави, че помагалото отразява " гледната точка на страната " и е " първият държавен учебник " в Русия след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.
 Владимир Медински
Медински безусловно се хвали, че книгата пренаписва историята на предишното.

" Напълно пренаписахме разделите " 70-те ", " 80-те ", " 90-те " и " 2000-те ". Добавихме нов раздел от 2014 година до наши дни, в това число и за специфичната военна интервенция ", означи съветникът на Путин.

Директорът на известния Московски държавен институт по интернационалните връзки (МГИМО) Анатолий Торкунов означи, че новите учебници дават опция незабавно да се направи информация с архивни материали, вместо да се търси в интернет, където " има голямо количество разнообразни типове подправена информация ".
" Всяко инакомислие в Украйна е грубо преследвано "
Представяйки учебника за 11-и клас, който обгръща интервала от 1945 година до 21-ви век , министърът на образованието означи, че материалът е ориентиран към преподаване на това какви са задачите на " специфичната военна интервенция ", които съгласно него са " демилитаризация и денацификация ". Така той повтори задачите, декларирани от Путин, когато стартира пълномащабната си война в Украйна.

" След края на специфичната военна интервенция, след нашата победа, ние ще допълним още този учебник ", добави Кравцов.

В учебника има специфични раздели за съветските бойци, които " избавят мира " през 2014 година, когато Москва анексира нелегално полуостров Крим от Украйна. Страната е неведнъж избрана като " нацистка страна ". Учебното пособие подлага на критика глобите, наложени от Запада на Русия, като се споделя, че те са по-лоши от нашествието на Наполеон в страната през 1812 година

На съветските възпитаници ще бъде преподавано също, че " главната цел " на Запада е да " дестабилизира обстановката вътре в Русия ". Москва е показана като жертва на западната експанзия, която се бори за съществуването си.

Описвайки аргументите за войната, създателите още веднъж се базират на Путин, който нееднократно е казвал, че нахлуването в Украйна е почнало, с цел да се " постави завършек на бойните дейности, стартирани от Запада ".
 В учебника е представено обръщението на президента Владимир Путин във връзка нахлуването в Украйна
" Украйна е ултранационалистическа страна. Днес всяко инакомислие в Украйна е грубо преследвано, опозицията е неразрешена, а всичко съветско е оповестено за враждебно. Унищожава се всичко, което по един или различен метод свидетелства за общата история и просвета на братските нации ", написа в новия учебник за 11-и клас.

Авторите означават още, че по време на " специфичната интервенция " на Русия се опълчва цялата НАТО .

" Срещу нашите военни се изправя идеологически напомпаната, оборудвана с натовско оръжие, подготвена по техните стандарти войска на Въоръжените сили на Украйна, попълнена от задгранични наемници и инструктори ", допълват те. Твърдят още, че началото на " специфичната военна интервенция " е било подкрепено от безспорното болшинство руснаци.

Отправна точка за войната, съгласно учебниците, са събитията на Майдана в Украйна , който в откъс на президента е разказан като противозаконен държавен прелом, осъществен от националисти. Става дума за вълната от демонстрации, почнала през ноември 2013 година на емблематичния площад в Киев, откакто проруския украински президент Виктор Янукович отхвърли да подпише съглашението за асоцииране с Европейски Съюз. Тогава против протестиращите беше използвано оръжие.

" Фалшифицирането на историята " и " възраждането на нацизма " пък са посочени като предпоставки за " специфичната военна интервенция ". В учебника написа, че Москва е " направила извънредно другарски стъпки към Запада: работила е за определяне на връзки сред съветските и американските разследващи служби, изразила е съболезнования на Съединени американски щати , потърпевши от терористични офанзиви и е построила газопроводи, доставящи газ на Запада ".

" Въпреки това, Съединени американски щати взеха решение да не позволен енергийната самостоятелност на Европа, обезпечена от Русия, и попречиха доставките на съветски газ за чужбина ", пишат още създателите на образователното пособие.

Единадесетокласниците ще би трябвало да научат още, че " Западът заля украинския режим с пари и оръжия, а против Русия бяха наложени невиждани по мащаб наказания ".

В учебника се приказва и за разрушаването на монументи на руските бойци, освободили Европа от нацизма. Според създателите тези дейности са подхванати от редица страни като част от опита да се пренапише историята на Великата отечествена война (така в Русия назовават спора сред Съюз на съветските социалистически републики и Германия по време на Втората международна война от 1941 до 1945 г.).

Учебникът разказва още Украйна като " изкуствена страна ", повтаряйки есето на Путин " За историческото единение на руснаците и украинците ". В него написа, че " Русия е била ограбена, когато Украйна получава самостоятелност през 1991 година " след разпада на Съюз на съветските социалистически републики.

Авторите на новите учебници също по този начин предизвестяват учениците, че " международната промишленост за инсценировки, подправени фотоси и видеоклипове работи на непрестанен конвейер ".
" Децата, които ще бъдат възпитавани в неистини "
По време на офанзивата си в Украйна Русия разпростра невиждани репресии против инакомислещите, които обгърнаха и образованието. През април съветско момиче, откакто нарисува в учебно заведение картина в поддръжка на Украйна. Бащата беше наказан - сега Алексей Москальов е в пандиза.

Руски съд също по този начин осъди някогашен преподавател по история на 5 години и половина затвор, тъй като е подлагал на критика войната в интернет.

След началото на войната в съветските учебни заведения беше въведен и нов предмет - " Разговори за значимите неща ", който да възпита у децата национализъм. Целта - учениците още на осемгодишна възраст да схванат, че да обичаш страната си значи да си подготвен да " носиш оръжие в нейна отбрана ".

Алексей - някогашен преподавател по история в елитно учебно заведение край Москва, който е напуснал през април 2022 година след различия с управлението за новата " патриотична " стратегия, дефинира пред " Гардиън " новите учебници по история в Русия като " цялостна небивалица ".

" Те пренаписват и предишното, и сегашното. Притеснявам се за децата, които ще бъдат възпитавани с неистини ", прибавя той, говорейки при изискване за анонимност.
Войната и обичайните (руски) полезности.
Кратка енциклопедия на клишетата
Свободна Европа

22 май 2023
" Чебурашка ". Художник: Игор Поночевный
Руската инвазия в Украйна продължава над година. Руските управляващи я оправдават като " възобновяване на историческата правдивост ", битка за " изконни съветски земи " и други " духовни полезности ".

През 2012 година съветският президент Владимир Путин приказва за " недостиг на обичайни полезности ". (В съветския език се употребява израза " духовные скрепы ", което значи " духовни основи " или " духовни връзки ", които се допуска, че могат да обединят обществото - бел. ред.) Тогава, обръщайки се към Федералното заседание, той споделя, че на руснаците им липсват състрадание и съчувствие. Тоест налице е " недостиг на нещо, което постоянно ни е правело по-силни, по-здрави, нещо, с което постоянно сме се гордеели ". Десет години по-късно, през 2022 година, ужасяващ от фрагментите от Буча и Днепър и четейки всеки ден в новините за последните ракетни офанзиви против украински градове, целият свят видя по какъв начин през миналия интервал милосърдието, състраданието и другите " духовни полезности " са " пораснали " в Русия под управлението на Путин.

Според експертни оценки поддръжката на " обичайните полезности " и повишението на духовността в страната в предвоенния интервал са коствали на съветския бюджет 20 милиарда рубли. Най-успешният бенефициент на това систематизиране е бил (по стичане на обстоятелствата) " духовният лидер на Путин ", митрополит Тихон Шевкунов - с неговия мултимедиен план " Русия - моята история ", който, наред с другото, споделя историята по какъв начин положителният цар Иван Грозни е станал жертва на английската агитация. За такава смела концепция отец Тихон е бил заплатен с лъвски къс от " патриотичните " пари.

Сибир.Реалии, уебсайт на Радио Свободна Европа (RFE/RL), сформира енциклопедия на " обичайните полезности ", които в този момент са впрегнати за оправдаване на съветската инвазия в Украйна.

Понятията са подредени по азбучен ред:
Армия на Русия (вж. Въоръжени сили)

Самонарича се: "втората войска в света", "армия-освободителка". Вече съвсем година безрезултатно се пробва да унищожи Украйна като самостоятелна страна. Към края на 2022 година по данни на Организация на обединените нации в Украйна има 6884 починали и 10 947 ранени цивилни жители. В реалност броят на починалите евентуално ще бъде доста по-висок, защото доста известия за жертви към момента чакат публично удостоверение. В самата Русия, под опасността от административна и наказателна отговорност, е неразрешено да се вижда причинно-следствена връзка сред нашествието на съветската войска в Украйна и смъртните случаи на цивилни жители там. Това се назовава "дискредитиране на съветските въоръжени сили". Според последните оценки "освободителната армия" е изгубила към 180 000 убити и ранени бойци при пълномащабното съветско навлизане в Украйна.
Атомно православие

Доктрина, създадена през 2000-те години от Кирил Гундяев (вж. Патриарх), когато той е митрополит от Руската православна черква, и някои други интелектуалци на Църквата. Привържениците на атомното православие настояват, че нуклеарните оръжия са нужни, с цел да се " " запази Светата Русия и да се приготви Второто пришествие ".
Безсмъртен полк (БП)

Масово шествие с портрети на близки, взели участие във Втората международна война. Първото шествие на така наречен Безсмъртен полк се организира в Томск на 9 май 2012 година по самодейност на публицисти от самостоятелната телевизионна компания ТВ-2. Две години по-късно, подготвяйки се за честването на 70-годишнината от Деня на успеха (срещу нацистка Германия), съветските управляващи поемат БП под своя пълномощия, защото концепцията е доста добра, а президентската администрация не е в положение да измисли нищо свое за мотива. Оттогава БП се организира наложително и за сметка на бюджета във всички съветски градове. Шествия има и в 80 страни по света - от Албания и България до Южна Африка. В началото на 2023 година се очакваше на 9 май по улиците да бъдат изнесени портрети на починалите по време на опита за окупация на Украйна, в това число на нарушители, вербувани от частната войска "Вагнер". През април управляващите обаче взеха решение да анулират шествието на БП в цялата страна "от съображения за сигурност". Виктор Мучник, някогашен основен редактор на ТВ-2, която беше закрита от съветските управляващи, счита, че властта се тормози не за сигурността на своите жители при възможен терористичен акт, а от пацифистка акция с огромен отзив, която ще навреди на "имиджа".
Братството на народите (семейството на руските народи)

Геополитическа общественост, в която огромният съветски "брат" има изключителното право за принуждение против своите "роднини". Примери: изтребването на казаците през 20-те години на ХХ век, Голодомор в Украйна, депортирането на германци, чеченци, кримски татари, българи и други нации по времето на Йосиф Сталин, разстрелът на унгарци в Будапеща по заповед на Никита Хрушчов, руските танкове в Прага през 1968 година, клането в Тбилиси при Михаил Горбачов./p>
С разпадането на Съюз на съветските социалистически републики “братските нации ” се надяват, че най-сетне ще бъдат оставени на мира, само че това не се случва. Руските президенти не престават традициите: Борис Елцин (първата и втората чеченски войни), Дмитрий Медведев (нахлуването в Грузия през 2008 г.) и Владимир Путин - "руската пролет", "специалната военна интервенция " ).
Великата отечествена война

Основна полезност, полята с кръвта на 27 милиона жители на Съюз на съветските социалистически републики. В светлината на тази статистика лозунгът "Можем да го създадем отново" звучи изключително цинично.
Война

Това, което съветските патриоти чакат с неспокойствие и за което постоянно се приготвят. Любимият им афоризъм е: в случай че искаш мир, готви се за война. Защото "истинският" мир, съгласно тях, е вероятен единствено след Войната, или по-точно след Победата (виж), когато врагът е надвит, армията му е унищожена, градовете са изравнени със земята, цивилното население (особено жените) е подложено на немислими форми на принуждение. Именно тогава войнстващият родолюбец изпитва цялостно наслаждение и е подготвен да одобри "безусловната капитулация" на врага.

За голямо страдание на последователите на "руския свят", в актуалната съветска история сходно нещо се е случило единствено един път - през 1945 година За Русия двадесетият век стартира с провалянето в Руско-японската война и продължава с позорния Брестки мир сред Русия и Германия; даже дребна Финландия през 1939 година оказва такава опозиция на Сталин, че последният би трябвало да се откаже от проектите си за анексирането ѝ. Авантюрата на Съветския съюз в Афганистан също приключва с неуспех.

На фона на дългата поредност от провали и провали на съветската (съветската) войска, идва фантазията на така наречен патриоти за повтаряне на триумфа от 1945 година
Дискредитация
Дискредитация на съветските въоръжени сили - нов член в съветския Наказателен кодекс от 25 март предходната година. Само седмица по-късно съветската войска напуща град Буча в Киевска област и целият свят изтръпва от фотосите на убити цивилни по улиците. В същия ден, след публикуването на фотоси и видео доказателства за осъществени военни закононарушения, съветски представители декларират, че "всичко това са фалшификати": съветската войска не е умъртвила никого, а западните публицисти преднамерено са разпръснали труповете по улиците, с цел да дискредитират съветските въоръжени сили. Като цяло "това не са трупове, тъй като се движат".
Достоевски
Геният на писателя Фьодор Достоевски, който ежедневно вдишва миазмите на Санкт Петербург приживе, основава облици на Русия и "руската душа", които шокират целия свят. Славянофил до мозъка на костите, той нанася незаздравяваща рана на съветските западници (западничеството е философско и обществено придвижване, което се развива през 30-те и 50-те години на XIX век. Западниците са за унищожаване на крепостничеството и желаят Русия да се развива по западноевропейски път - б.р). При това със личните им оръжия. Европа, добре готова от Ницше, е възхитена от разплакания Расколников в романа “Престъпление и наказване ” и братя Карамазови. И в случай че Европа се възхищава от нещо съветско, то незабавно става полезност 1:0.
Духовност
виж Г*З)
Г*З Мястото, на което се оказа Русия, когато реши да показа духовността си с Украйна, употребявайки за това танкове, военни кораби, ЧВК " Вагнер ", " Сармат ", " Калибър ", " Кинжал " и други оръжия. Свекървата на поета Игор Губерман е била права, когато е споделила: " Предпочитам да чуя думата " задник " 100 пъти, в сравнение с да чуя думата " нематериалност " един път.
Западът
Бездуховен, разпадащ се, групов (според основната редакторка на съветската телевизия RT Маргарита Симонян и други пропагандатори). Разлагащият се Запад е една от главните полезности. Терминът е фиктивен в средата на XIX в. от рецензия Степан Шевирев, който съпоставя западната цивилизация с разлагащ се мъртвец, осмивайки освен западниците, само че и сътрудниците си славянофили. Образът на " гниещия Запад " очарова доста руснаци, изключително тези, които в никакъв случай не са ходили в Европа. Тези, които са го правили обаче, единствено са се подсмихвали: " Не без горест се разделих с този развален Запад, толкоз чист и цялостен с улеснения, с цел да се върна в тази обещаваща бъдещето нечистотия на скъпата татковина ", оповестява съветският стихотворец Фьодор Тютчев в писмо до брачната половинка си за завръщането си от Европа. Когато след Втората международна война Сталин се скарва с последните съдружници от антихитлеристката коалиция, мемоарът за " упадъчния Запад " се употребява с нова мощ. Това значи " буржоазия ", " лакомия " и " остатък ". И в това време този " декадентен Запад " остава стопански пример, който би трябвало да бъде " настигнат и изпреварен ". В прочут смисъл Русия съумява. След като Съветският съюз се разпада, на негово място (по думите на дисидента и публицист Владимир Буковски) доста бързо се появява гнилият капитализъм с всичките му атрибути: гангстери, проститутки, корумпирана полиция. През 90-те години на предишния век малко на брой в Русия се оплакват от Запада, тъй като даже носителите на високата съветска нематериалност на драго сърце получават стипендии по стратегиите на финансиста и милиардер Джордж Сорос, а най-войнствените герои на днешната агитация (като упоменатата Симонян и др.) учат учат публицистика в западни университети. Скоро след идването на Путин на власт се оказва, че Западът продължава да гние, като че ли нищо не се е случило. Той гние, тъй като в него няма съветски полезности (вж. всички останали публикации в речника). Той гние, тъй като разрешава еднополови бракове и има Кончита Вурст. Западът се осмелява да прави забележки на съветския президент и се пробва да наложи на Русия ненужни правила като свободата на словото или правата на индивида. И въпреки че средностатистическият руснак през днешния ден ежедневно употребява безчет западни изобретения и планове, гледа западни филми, носи западни облекла и копнее да прекара ваканцията си в някоя западна страна, той твърдо знае, че Западът е неприятен. Той е бездуховен (вж. духовност), не схваща какво са фамилните полезности (вж.), обича либерализма и промяната на режимите. Западът е царството на индивидуализма и по тази причина " груповият Запад " е изключително рисков за Русия.
Изконни съветски земи

В допълнение към териториите на самата Руска федерация пропагандаторите на настоящия режим на Путин включват всички анексирани, окупирани и следени от Русия територии, както и тези територии, които Русия би желала да анексира и окупира.
Крим е наш
Еуфоричното положение на съветските патриоти и техните шефове, провокирано от безнаказаното заграбване на непозната територия - украинския полуостров Крим - през 2014 година Използва се като ключова дума за различаване на свои и за идентифициране на национални предатели.
Мобилизация
Една от последните полезности, задържащи цялостен корпуса на Русия. Известна е още като частична готовност (чмобилизация), осъществена през септември-октомври 2022 година след отстъплението на " втората войска в света " от украинския град Херсон, и могилизация - поради големите загуби измежду мобилизираните, много от които небрежно са изпратени на фронта съвсем без подготовка.
Народ-богоносец
Измислено от Фьодор Достоевски. В романа " Бесове " революционерът Шатов патетично възкликва: Знаеш ли кой на цялата земя е в този момент единственият " богоносен " народ, пристигнал да обнови и избави света в името на новия Бог... Знаеш ли кой е този народ и по какъв начин се споделя той? " Сто години след Достоевски различен популярен съветски публицист, Венечка Ерофеев, извежда формулата на богоносния народ в творбата " Москва-Петушки ": " Но какви очи има моят народ! Те непрекъснато са свити, само че - никакво напрежение няма в тях. Пълно неявяване на всевъзможен смисъл - само че каква мощ! (Каква духовна мощ!) Тези очи няма да се продадат. Те няма да продават и няма да купуват. Каквото и да се случи със страната ми, в дни на подозрения, в дни на бездънен размисъл, във времена на тествания и компликации, тези очи няма да мигнат. Всичко това е Божия роса за тях... ". До 2022 година богоносната нация е натрупала подобен ресурс от " нематериалност ", че е решила да го показа с Украйна, която е направила цивилизационен избор в интерес на " бездушния Запад ".
Новорусия
Въображаема територия, обитаема с руснаци, които страдат от " украинските нацисти ". Далечен първообраз на Новорусия е " Свещената земя " - Палестина - където през Средновековието рицарите кръстоносци отиват, с цел да освободят своите братя християни от властта на злите езичници. Това благородно желание дава на кръстоносците моралното право да убиват и грабят жителите на Светите земи, без да се интересуват изключително от това кои са те: " свои " братя християни или неприятните езичници. През хилядите години от този момент малко се е трансформирало в съзнанието на военнопрестъпниците. Борис Херсонски, стихотворец от Одеса, споделя за изявление с боен, който се е върнал в Руската федерация от Донбас през 2014 година По някаква причина боецът съпоставя Донецк с Йерусалим. А когато журналистът го пита дали е виждал фашисти в Донбас, той дал отговор: - Виждате ли. Ние постоянно сме воювали с фашисти. Обичаме да назоваваме тези, които убиваме, фашисти.
Нужник
" Русия, ти си цялата целувка в студа ", написа поетът Сергей Есенин. Но не просто целувка. Русия се подрежда преди всичко измежду развитите страни по дял от популацията, което живее без канализация. " Съоръжения " в двора имат 35 милиона жители, тъй че през зимата е време те да закалят най-интимните елементи на тялото си. Мнозина имат вяра, че всекидневните разходки " до тоалетната " са освен потребни, само че и духовно значими, тъй като по този метод човек се приближава до природата.
Особен път
През втората половина на XIX в. в Русия се приказва доста за " необикновен път " (вж. Достоевски), само че революцията потушава тези размишления, унищожавайки съвсем всички техни носители. Един от дребното оживели е философът Иван Илин, който приветства немския фашизъм и мечтае за неговото съветско олицетворение. Днес концепциите на Илин се изричат от президентската естрада и оттова (съвсем логично) се чуват думи за " особения път на Русия ". На пръв взор тази " полезност " може да наподобява безобидна. Но се получава по този начин, че щом една страна разгласи своя " необикновен път ", тя незабавно се сблъсква с голям брой врагове и трудности. По създание за такава страна целият свят е затруднение и зложелател. И в случай че се продължи по специфичния (особен) път с особена непримиримост, този път рано или късно води до Хага или Нюрнберг.
Патриотизъм
Тежка форма на психопатия, характеризираща се със податливост към принуждение и подготвеност за ликвидиране в името на " свещени " знаци: татковина, черква, страна, президент, история, ветерани, обичаи - мотив за неочаквана експанзия от страна на патриотите може да бъде съвсем всичко, тъй като не се знае какъв цвят лентички ще бъдат оповестени за " свещени " на следващия ден. Затова е по-добре да се стои настрани от тях. Въпреки че това не подсигурява сигурност, както видяхме в Украйна.
Победата
Основното и най-агресивно факсимиле на днешна Русия. Победата над Германия, извоювана от Съюз на съветските социалистически републики като част от антихитлеристката коалиция, още от времето на Сталин се показва като изключителна заслуга на руския народ и " армията-освободителка ". В резултат на това надменно отношение към някогашните съдружници Путин означи 75-годишнината от Победата без представители на Съединени американски щати, Англия и Франция. Президентите на Абхазия, Южна Осетия, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Узбекистан и Сърбия разведриха самотата му, като пътуваха до Москва, с цел да гледат дружно военния церемониал на Червения площад.
Путин
Поръчител на концепцията " духовни полезности ". През 2012 година той се оплаква от техния дефицит пред Федералното заседание. По това време съветският президент има съвсем всичко, в това число замък в Геленджик, и единствено духовността мощно му липсва. С сходен проблем се сблъсква и героят от романа на Виктор Пелевин " Поколение П ", престъпният престиж Вовчик Малой, който се кани да поръча на московска рекламна организация идея за съветската концепция: " Имахме православие, самодържавие и народност. След това имахме този комунизъм. А в този момент, когато той свърши, въобще няма такава концепция, с изключение на кинти... Напишете ми съветска концепция с размер към пет страници. И по една къса версия на всяка страница. Така че да е реалистично, без нелепости. Така че да мога да накарам някой задграничен п*****с - предприемач, артист или някой различен - да я употребява. За да не си мислят, че ние тук, в Русия, просто сме откраднали пари и сме поставили стоманена врата. За да се усещат толкоз шибано духовно, както през 1945 година при Сталинград, разбираш ли? ”.
Семейството (традиционно)
Семейството е сплотено от домашно принуждение. Трудно е да се каже какъв брой мощна е тази връзка, защото статистиката е скрита от очите на смъртните. Жертвите рядко оповестяват за случаите в полицията, а в последно време дребните домашни побои даже не са закононарушение. По някаква причина приблизително 68 от 100 брака се разпадат в Русия и единствено 38 в " бездушната " Германия.
Съюз на съветските социалистически републики
Геополитическа злополука от началото (1922 г.) до края (1991 г.). Уникална страна, която през всичките години на своето битие тормози своите жители - за това, че те: са вярвали в Бога, имали са частна благосъстоятелност, имали са благороднически генезис и родственици в чужбина, не са желали да дават гратис зърно на страната, слушали са джаз, слушали са западни радиостанции, чели са неразрешени книги, носели са дънки, били са евреи, чеченци, германци, кримски татари, десни укриватели, леви укриватели, хомосексуалисти, украински националисти, арменски националисти, грузински националисти, сътрудници на полските, немските, японските, британските, турските и други разследващи служби или просто са били хванати от полицията по време на обиск. " Който не съжалява за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, няма сърце. " - Путин по време на изявление онлайн с водача на рокерския клуб “Нощни вълци ”, прочут с прозвището Хирурга, през 2010 година
Ядрени оръжия
Последният мотив на патриотите. 1420 нуклеарни бойни глави. А след това са ракетите - SS-25, SS-27 и, несъмнено, " Сатан " (на съветски: Р-36М2), благословени от особено поканени свещеници от Руската православна черква, които " освещават " въоръжените сили на Руската федерация. Застанали в подготвеност, те са на фона на обичайните полезности. Това са такива кръстове, спрямо които всички останали са дреболии, тъй като единствено с нуклеарни оръжия страната може да си разреши всичко. Това показва Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, в речта си пред участниците в просветителния маратон " Знание " на 25 април 2023 година в Москва: " За съществуването на Русия като най-голямата страна на планетата нуклеарните оръжия имат неизменима стойност. Може да има друго отношение към самите нуклеарни оръжия и към оръжията като цяло, само че все пак ние разбираме, че в актуалния свят нуклеарните оръжия за нашата страна имат смисъла на самата полезност, която държи страната дружно ", просвети Медведев аудиторията.
Z и V
Странни и злокобни знаци на " специфичната интервенция ". От година насам политолози и психиатри си задават въпроса за какво тези две букви от латинската писменост са залепени върху военните коли, които унищожават Украйна под предлог за отбрана на съветския език и неговите носители. Съществуват доста версии: Z-зомбификация, Zlo, Zalupa Vlasta. Историк-патриот от Урал стига до извода, че буквата Z " не е латинска, а староруска писмен знак ". Символите Z и V " не са нови за нас, те въобще не са пронатовски и прозападни ", твърди той. Използването на тези букви от Министерството на защитата и Министерството на културата на Руската федерация отваря пространство за въображение и полет на фантазията. Едно допустимо пояснение е, че Z и V са определени също толкоз инцидентно, колкото и буквата, дала името на комедията на режисьора Леонид Гайдай " Операция Ы ". Според сюжета Ы е препоръчана от героя на Никулин Балбес за име на " специфичната интервенция " по грабеж на склад: - Защо " Ы "? - пита той. - За да не го отгатне никой! - отговори Глупакът.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР