Пет месеца след началото на епидемията от Covid-19 Белгия днес

...
Пет месеца след началото на епидемията от Covid-19 Белгия днес
Коментари Харесай

Белгия за първи път отчете ден без починали от Covid-19

Пет месеца след началото на епидемията от Covid-19 Белгия през днешния ден регистрира за пръв път ден (13 юли) без нито един умрял от новата заразна болест. Досега жертвите в страната по публични данни са 9787, а броят на инфектираните доближава общо 62 781 души.

Наблюдава се едва покачване в броя на новооткритите инфектирани - от приблизително 85 на ден предходната седмица, до 95 в последните дни. Властите прецизират, че броят на постъпилите в болница продължава да спада и това е добър знак.

Белгийското министерство на външните работи внесе промени в листата на " сигурните " ( " зелените " ) страни от Европейски Съюз, до които може да се пътува умерено. От този лист краткотрайно отпадат България, Хърватия, Люксембург и Румъния. Посочените четири страни към този момент са в " оранжевата " група - от пасажерите до тези страни ще се изискват данни от проучване за болест или даже карантина.

Белгийците са призовани да пътуват до тези страни с нараснало внимание. Същите ограничения важат за пътуващите до елементи от Австрия, Испания, Италия, Португалия, Чехия, Полша, Англия и Швейцария.

Местни медии оповестяват, че жител завежда дело против Белгия за обезпечаване на достъп в аптеките до проби за антитела за Covid-19 по образеца на Франция. Говорител на белгийските здравни управляващи изяснява, че сходен тест в лабораторни условия коства десетина евро и би могло да бъде осъществяван и в аптеките, с изчакване на резултата за няколко минути.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР