Пет месеца и половина след встъпването си в длъжност служебното

...
Пет месеца и половина след встъпването си в длъжност служебното
Коментари Харесай

Какво свърши служебното правителство - вижте отчета на министрите

Пет месеца и половина след встъпването си в служба служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев регистрира активността си дотук. На публично намерено съвещание всеки от министрите направи обобщение на свършената работа в повереното му ведомство. Преди седмици Донев заръча на сътрудниците си да приготвят докладите по този начин, че " и шестгодишно дете да ги разбере ". Ето по-важното:

 

Гълъб Донев, длъжностен министър-председател:

При встъпването ни в служба на 2 август 2022 година дадох обещание на българските жители, че няма да сме Б-отбор в ръководството на страната. Благодаря ви, че оправдахте доверието ми!

Ако би трябвало да направя къса визитка на нашия кабинет, че отбележа, че сме най-дълго управлявалото служебно държавно управление, което нямаше даже 100 часа заем на доверие. И най-важното – ние сме държавно управление на действието в екип.

Преди време бях споделил, че най-хубавото средство за справяне с неоснователните обвинявания и офанзиви, е добре свършената работа. Затова на финала на мандата е добре да посочим какво свършихме, до момента в който другите приказваха. 

С това през днешния ден даваме добър образец и е допустимо да сложим началото на една добре функционираща институционална рамка. Защото, в случай че изключим последните служебни държавни управления, след 2009 година нито едно не е показало доклад за свършеното в своя мандат

Ще направя уточнението, че сме тук, не за  да отчитаме активност и да се похвалим в следена среда. Тук сме, с цел да представим резултатите от работата ни, които трансформираха живота на хората към по-добро.

Заварихме страна на пауза, в която връзките и взаимоотношението сред институциите бяха прекратени.

Според мнозина отговорностите на служебното държавно управление се изчерпват единствено с организацията на предварителните избори. Ще прибавя – освен. Това е главното конституционно обвързване.

В политическите прогнози е надвиснало предчувствието за скорошни предварителни избори. Сега е моментът да напомним, че нашето държавно управление се оправи с предходните на 2 октомври 2022 година – те протекоха умерено, транспарантно и в сходство със закона. Това е оценката на всички наблюдаващи - и български, и интернационалните. Съществени нарушавания не бяха открити. Изборната интензивност беше доста ниска, за което отговорността не е на служебното държавно управление.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР