Пет медицински сестри се барикадираха в сградата на Народното събрание

...
Пет медицински сестри се барикадираха в сградата на Народното събрание
Коментари Харесай

Протестиращите медицински сестри се барикадираха в Народното събрание

Пет медицински сестри се барикадираха в постройката на Народното събрание на пл. „ Александър Батенберг “, където по-рано през днешния ден се организира рредовно съвещание на парламентарната здравна комисия, на която сестрите бяха поканени да вземат участие.

Те чакаха, че ще участва и отрасловият министър Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, пред който още веднъж да слагат въпроса за заплатите. Министърът обаче не пристигна поради изключително съвещание на здравните министри в Брюксел, където ще бъдат обсъждани ограничения против ковид.

Вместо да си тръгнат, сестрите останаха. Те са в залата от 16:00 ч. и отхвърлят да я изоставен.

Протестиращите медицински сестри са афектирани на министър Ананиев

Лидерът на митингите на медицинските сестри Мая Илиева излъчи видео онлайн в профила си във „ Facebook “, в което с останалите недоволни разискват настояванията си – промяна, по-високи заплати и съблюдаване на медицинските стандарти.

На въпрос по кое време ще изоставен постройката, те дадоха отговор - до момента в който казусът със заплатите не бъде решен.

Отвън пред постройката също има сестри, които към този момент пети ден са на палатков лагер със същото искане - заплатите им да се усилят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР